一人一間睇咗IG廣告去幫襯嘅Salon/髮型師 (2)

1001 回覆
144 Like 5 Dislike
cancel lor
我都係咁嘅情況 不過係搵@ck_cheung_hair整 ig標價800 都係要我加錢用靚藥同唔知乜乜乜 最後1400埋單 話有antidotpro頭皮保護都係冇嘅 仲要明明我到先 但優先處理左其他兩個女仔嘅頭先 ps個兩個女仔係frd 冇估錯應該係kol 因為聽到條ck cheung同佢地講 可摸以po個story tag返我呀 又唔見你咁樣同我講 然後唔知係咪見我自己一條友 又怕怕醜醜咁就特登恰我 搞到我要等多一粒幾鐘 本身夜晚6點幾就走得 拖撚到我8點 個晚仲要約左個好耐冇見嘅frd 搞到我一黎就遲到 除左剪頭髮之外 其他全撚部step都係佢助手做 連電頭都唔係佢 但又幫個兩條女電 個下真係黑曬人問號 最後上染劑 本身染45分鐘就夠 但已經過左一個半鐘 啲染劑那到我頭皮超痛都仲係咁同個兩條女有傾有笑好似當我唔存在咁 冇諗住show我 最後佢覺得隻色染衰左 又要我洗過個頭染多次 真係好想死 人地個頭係頭 我個頭就唔係頭
btw個頭電完一個半月就直翻
建議絲打整頭一定要搵姐妹陪 如果遇到仆街 態度唔好嘅髮型師都可以人數壓制 比心理壓力佢
去過yon hair 價錢雖然屬中上價錢 但真係有心機想幫你搞好個頭 佢會好有心機解釋佢會係你個頭上面做啲咩 同埋知你個頭太傷 佢係唔會因為要賺你錢面而夾硬同你電 同埋剪髮都唔會馬虎 重點係黃店!!!!!
想問下絲打有冇留意到同店既sam如何?電出嚟嘅效果點樣?
求推薦髮根燙+剪燙瀏海嘅

本身睇中一間 睇返上面留言先知原來係伏
想問佢親自染定交俾助手跟?
係咪好難book ?
想問有無人去過seanli_hairstylist 呢間剪過?
有冇邊間係ig/pm講明收幾多就幾多 唔會去到就無啦啦加錢?
同店好似得一個男髮型師 其他都係女仔
想問男仔前陰啲頭髮好彈 唔太貼額頭 可以有咩方法解決?
Hair de home(改左名做hair royale salon)

屌我都去過呢間 hea到on9 染髮完全唔上色
一坐底就同我上色 頭都未撚洗 勁多油點會上色...問佢點解隻色做出黎差咁遠 佢話燈光問題 當我盲架?
我上面都有問但暫時冇人答
放心啦,肯定冇!除非係一開價就已經係貴嘅,就有可能唔需要再加!
咁幾舊水就話可以漂染剪係咪信唔過?係咪應該揀d一黎就收千幾蚊?
可以試下電髮
岩岩剪染電完
好伏
又係ig果d 888包三樣
去到佢求其幫我剪幾下 同我講+500做熱療
我問可唔可以唔做 佢話我唔做無得電
頭尾出現過 中間第個整
染隻色我平時9染都係咁既啡 佢話係灰啡/霧啡
電出黎仲要唔太彎
原本話要做3個鐘 結果可能想快d收工做左2h15mins
啲800幾包3樣嘅絕對有伏!
去到先屈做treatment/其他護理,
話9你地髮質乾,
等你坐低左唔好意思走。
佢地唔會怕你寫衰,就算做臭左個朵,
轉個頭改個名開個新ig又出黎呃人

中伏左幾次學識左
如果要係ig揀,假相、唔係實拍嗰啲,多數係伏
留意下啲相係咪係現場影,
有時候啲相太靚,有機會係偷人地/日本嘅作品圖
唔好再貪平信800幾包幾樣.
800$幾對呢啲所謂髮型師黎講太細張單,
佢哋根本唔想做。
有啲明碼實價話收你千幾 但整得好 keep得耐
(當然要認真睇下佢啲作品同埋睇下有冇客人評價、回圖)

希望香港嘅髮型師可以生性啲有良心啲
多啲去上下堂增長下自己實力,唔好一味靠屈。
你整頭髮係整得靚嘅,唔洗用便宜黎做招徠
都會有客
正常係,不過有時千幾都唔一定好
咪講咗全程自己整....
個陣我fd係早一個月book
我答左
同問,睇相見佢隱藏色染得好靚
睇咗呢個post先知edgy salon個名咁臭

我有個跟咗好多年嘅髮型師都喺嗰到做,我由佢喺第二間鋪跟過嚟,好彩見唔到佢個名喺伏名單
ig: n.d.u.salon
幫襯咗個髮型師幾年,剪完返去連老母都讚,呢排自己新開。
上到去環境好舒服,最緊要咁多年嚟無sell過我任何嘢,有次自己想加某啲treatment佢會話嗰次做嘅項目包嘅護理已經夠,唔好哂錢
ig:stylistj.one 伏!!

前排去過e間做電髮、染髮

我本身頭髮好長,去到話想修短少少加剪番層次,同佢度哂剪幾長,點知佢一野剪到我去膊頭位,勁短,仲要剪到髮尾勁厚勁齊,完全唔係我想要既野
本身想中長髮加電曲就啱啱好,但剪到膊位再電曲我都驚好短
點知電完出黎效果極微微微微微曲少到我都睇唔出
佢仲好自信話e家好興,你好襯個髮咁
我都唔想講落去,本身剪到咁短我都唔敢話再電曲

到染髮,佢完全冇問過我想染咩色,就擅自幫我決定染咩色,問佢話隻色點樣,可唔可以睇下版,唔知真聽唔到定假聽唔到冇理過我
最後染出黎好似冇染咁勁深色(本身想染淺色)
前後搞左好多粒鐘勁夜我都廢事同佢嘈,剪到咁真係勁唔開心

希望大家小心d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞