一人一間睇咗IG廣告去幫襯嘅Salon/髮型師 (2)

1001 回覆
144 Like 5 Dislike
有無巴絲試過電Theshowhair,今日準備過去電,好驚中伏😞

https://instagram.com/theshowhair?igshid=1gn1t2ic8f8z4
我都試過
跟住幫我剪個陣西面 嘆氣
跟住同個staff講我頭髮多 剪極都未完
屌 我心諗人唔係頭髮多 就係頭髮少
你係髮型師專幫人整頭髮 仲要收左錢
咁都要俾說話d客聽 都on99
大把洗頭乜都做唔好就想學人做師傅,所以先有咁多伏
間間都伏咁濟
黎近想染剪有冇推介
Lm
見上面大家講到ndu 同ekko咁好
但睇ig好似都係做普通染髮多
有無人係佢地到整過babylight/balayage果啲覺得好ok?
想搵間態度好又染得靚嘅
唔該絲打好詳細
我諗住去染髮先 因為第一次就去電 太冒險
就咁睇佢應該唔會係咁加錢
我問左佢染髮加剪要680
希望呢個係埋單個錢
好怕Sell sell下要成千蚊落樓
試過NDU Andy babylight keep得幾耐,半年之後先再搵佢補色再修修佢都好靚
仲有尖沙咀Ken Txxx都係勁性騷擾 但頭先想搵返佢ig但似乎改咗名 但我好記得佢個名

去到又係好似絲打講個jim咁 問有無男朋友 之後講咗啲[我不願提起說話] 仲話「咁你男朋友實好幸福啦」 整頭髮時仲有意無意掂到我胸側

Ps 佢電髮仲電得唔好雖然唔貴 呢個經歷+頭髮柒咗令我當晚喊咗

提醒各位絲打唔好幫襯ken txxx

Anyway 有無女髮型師推薦
Same 之前都搵過andy整babylight,做到我心目中想要嘅效果。重點佢唔會hardsell,試過喺其他salon明明諗住普通染個頭,個髮型師一嚟就話我髮質好唔掂 sell啲貴勁多嘅package俾我
我見前面啲人話max tse伏 但我見佢係ig岀曬story反駁 見佢咁有heart又唔係太貴所以bk咗
上星期去剪 可能比啲人話得佢要等太耐 bk嘅時候佢都講明電髮加髮根燙要4個幾鐘
上到去見佢都serve緊2個客 我呆等咗半個鐘 不過都feel佢係有禮貌嘅 遲咗佢都話唔好意思
我之後仲嚟2個客 佢真係無停過

剪得都唔錯 電岀嚟都好自然 不過我開頭以為髮根燙係電瀏海 點知係頭頂果啲 我本身都多頭髮 所以電完無乜分別 如果頭髮多嘅可以唔洗電髮根
剪完去見男朋友 佢完全睇唔岀我髮根有乜分別
早知就咁電髮尾算 省返百幾

佢都唔算太多嘢講 唔算煩
全程都係佢跟 洗頭電髮剪髮吹頭全部都係佢 有啲驚訝

我開頭仲同佢講話髮尾乾想加焗油 點知佢話我頭髮唔算太差可以唔洗 男朋友仲話我整完之後我頭髮柔順咗好多 但我明明無加錢做treatment好神奇

見到岀面啲中伏嘅髮型師 仲要成千蚊
我依家850蚊搞掂 我依家望住自己個頭好滿意

打完我都覺得好打手feel 但真係剪完幾開心
見呢間叄salon係蘋果賣廣告
我就去左染+ highlight
之後頭頂變左淺金 係mk金
1/3 前陰都變左金色
邊有人會highlight執陰架??
不但無提出幫我補染
仲剪左附近既頭髮蓋住啲陰
無錯係好斯文咁講左句真係無挑好多頭髮染
仲幫我卷左髮尾睇效果
染髮交得比assistant 你都有責任囉

我執陰變好闊 厚度都不一
最後我搵左間巴打salon第日即刻再染

呢間叄salon登報
佢入面有10幾個髮型師
要book就等同撞手神啦
個髮型師同助手態度係好
客人黎得係要服務定要效果?
我整係去洗剪吹 佢幫我剪左個幾鐘 但係後面啲頭髮一岩一忽 剪完即刻幫我夾我返到屋企先知個頭咁柒 佢走個陣比左卡片我 我睇佢ig得幾張作品相仲話做左十年髮型師

我以後唔會再去
Ekko 態度好好 好有耐性又nice
只係我想染嘅色同出嚟嘅色好大分別
下次試ndu
我覺得ekko麻麻地
唔該晒絲打

個樣都候生
以後唔會再去 叄salon

依家啲陰勁闊 好柒
真係多謝佢有排先留長返
個頭已經柒返正常

見呢間叄salon係蘋果賣廣告
我就去左染+ highlight
之後頭頂變左淺金 係mk金
1/3 前陰都變左金色
邊有人會highlight執陰架??
不但無提出幫我補染
仲剪左附近既頭髮蓋住啲陰
無錯係好斯文咁講左句真係無挑好多頭髮染
仲幫我卷左髮尾睇效果
染髮交得比assistant 你都有責任囉

我執陰變好闊 厚度都不一
最後我搵左間巴打salon第日即刻再染

呢間叄salon登報
佢入面有10幾個髮型師
要book就等同撞手神啦
個髮型師同助手態度係好
客人黎得係要服務定要效果?
我整係去洗剪吹 佢幫我剪左個幾鐘 但係後面啲頭髮一岩一忽 剪完即刻幫我夾我返到屋企先知個頭咁柒 佢走個陣比左卡片我 我睇佢ig得幾張作品相仲話做左十年髮型師

我以後唔會再去

個樣都候生
以後唔會再去 叄salon

依家啲陰勁闊 好柒
真係多謝佢有排先留長返
今日去第間已經返正常

佢剪到我個頭有兩層成個大陸大媽咁
AL Chow 我屌你老母
你睇唔睇得明
你會唔會all back撥斜住先?
Facebook ac: salon pro hair group
Ig:salonprohair.hk
個髮型師叫Fei
早兩年見有promotion 去左電髮 伏到仆晒街
上到去話髮尾好傷要剪左先電到
剪完之後又話個頭好傷要加錢做treatment
最後都係電到鳩毛咁 燶鳩晒
$1900落樓 果陣坐到個人吽晒 脾氣都冇發
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞