一人一間睇咗IG廣告去幫襯嘅Salon/髮型師 (2)

1001 回覆
144 Like 5 Dislike
想染唔洗漂嘅淺啡色 有冇邊間salon 推介
吓我上個禮拜等都唔洗等直接埋位坐啦喎
整嘅時間同佢報比我都係差唔多
我之前剪完漂完都覺得幾靚好好睇但係甩色之後點就唔知啦
-
然後
佢話漂完1-2個月要補色
我心諗你都要比個名我先搵到你㗎我識你老鼠咩
我問佢係咪搵番佢(我諗正常人聽到呢句都會話 係呀你同reception講番搵___就得架啦 咁樣㗎嘛)
佢話 個頭我幫你染你唔搵我搵邊個
最後我到走都未聽到佢講自己叫咩名
最後個名我點知?
臨俾錢嗰陣望多兩眼自己張單先搵到個人名 重要唔知係唔係salon啲人求9其是但寫個名落去
然後去ig 搵下叫呢個名嘅髮型師 睇埋睇衣著先肯定係佢

都慎重考慮返唔返去補色

wfh左幾個月 平時都係屋企自己剪短就算
呢家個頭大爆炸 下下星期復工
想重新搞搞佢 有無邊間會幫我由零設計
唔好下下叫我揀個就剪
唔介意比貴d
lui.fc_hair 同hair de home 唔係同一間?個地址一樣喎, 伏同唔伏都有份既
請問各巴/C打依兩間如何!?

上次去佢話我個頭唔夠厚建議我留多個零月先,所以我上次去齋剪無電,不過剪得唔錯,個髮型師幾有心
想問下要幾錢
試過jackychan_stylist, 講真最初真係幾滿意所以會回頭,但幾個月前再電就feel 到佢好hea,俾我感覺係揀客做咁,如果target 左你個頭影作品相就會比較落力去整,否則就好求其是但,同埋唔知佢係真hea定唔識剪頭髮,齊緝緝打橫剪,求其修下就算,電到出來好老土,都唔知我唔好彩定佢唔想do搵個夾嘅髮型師真係好難,初初以為搵到,點知期望愈大失望愈大。
有冇人知呢間點?ig: hair.by.chill
Highlight 2k
呢兩年試過Panda 同Andy
我覺得Panda又未至於伏,我想要嘅色都做到,仲要係黃係間Salon個朵臭

今日淨係想電就搵Andy,第一次上去佢自己開嘅salon
環境好服務好唔hard sell係真嘅
洗頭洗咗好耐有按摩好驚訝
見上面話啲色唔得,今次都係簡簡單單做個啡色算
出到嚟個效果都滿意,後面個阿太都望過黎話好睇
好似俾佢哋擺咗上IG
睇彩數
想問大家覺得andy d電髮點?我就咁睇佢ig又唔係覺得好啱款咁...
其實我book之前想試yon
但佢個booking去到好後
價錢都偏高下次有機會都想試

因為我啲頭髮幼 今日都同我傾咗好耐點電
感覺佢幾就啲客多過佢話點電就點電
埋單$1080
睇吓今次呢到keep成點再包膠吓
1080係電染剪?
係呀
唔該樓主可唔可以更新下個表?
我想講 Kennycheng.hairstylist 係伏 本來都冇諗住share佢,但見佢出現喺唔伏list,不得不提

今年係IG見到佢就試吓,第一次染髮就係係佢度。上到去等左陣佢叫我坐埋去櫈,我過到去就諗住將袋放上枱度先,點知枱上竟然係放住一部未熄嘅電髮棒,我手指掂到即辣到起泡。但我當時都冇乜嘢因為未必係佢放嘅,同相信佢都唔會係有意啦,但最嬲係佢唔好意思/sorry都冇句,淨講左句叫我小心啲要我問佢有冇嘢茶,佢先慢慢去攞支膏比我搽,仲要我問佢係咩。。佢先答我係燙火膏。。。

到染髮同剪髮。首先佢係勁冇耐性同禮貌,佢問我想剪幾短,我就話未諗好確實剪幾吋,但修短少少唔會大執is ok,之後佢居然話咁好難同你溝通喎你諗好先啦 我洗唔洗行開下
我真係黑人問號到一個點呀 Kennycheng.hairstylist 你身為髮型師係有責任同個客溝通好點剪,如果我成3個字半個鐘都未磨到你都可以屌我,但3分鐘你就同個客耍脾氣?成程佢嘅態度就係唔好問佢咁多嘢,佢冇耐性答。你係做服務性行業,禮貌係基本中嘅基本,仲有,你冇呢個本事寸得起,點解?佢幫我染髮,全程除左揀顏色,佢係完全冇參與過染髮 染完後我啲frd都話睇唔出有咩分別

呢個就係我係Kennycheng.hairstylist 嘅經歷,整體感覺,冇料到,冇禮拜,講嘢扮嘢好假,各位自行判斷
Btw做焗油有冇介紹?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞