一人一間睇咗IG廣告去幫襯嘅Salon/髮型師 (2)

1001 回覆
144 Like 5 Dislike
咦 竟然係咁 你係幾時搵佢?
我記得我嗰時係二月尾平日
so far 我印象ok的 只係價錢問題
我係漂+染+treatment就一千多啲
大半年前左右
果時見佢ig好似幾pro
whatsapp覆得又nice又詳細先搵佢

但遲大到,交個頭比助手整(仲要講大話一拖再拖)
黎到唔好意思都無句 就值得blacklist
依啲係個人責任心問題
我係新客啫 但做人基本禮貌好重要

有絲打s講過
有無post睇返?
慢活慢剪無人講?
一個字 垃圾
染完個頭完全第隻色
啲用料好撚柒拿
未試過漂頭係拿到個頭比火燒咁
我問佢咁樣係咪正常
D 臭鳩頭Mk仔扮聽唔到店行店過
仲要之前整到人個頭爛左一撻傷口
祝個間野啲人死全家
反而Hair Royale Salon我去過覺得幾好
個髮型師勁Nice 同我係咁傾計吹水
又超細心幫我睇色
本身想染霧粉出黎個下係千嬅紫
但係好Com甩 甩左一排就變左霧粉色
諗返個頭都成個月先甩到霧粉
我想搵返佢染因為我唔介意一開始唔同色
反而慢慢甩多啲時間有Color仲正

Zazahair幫襯過一次
因為我本身唔係點樣需要佢剪好多唔知剪得好唔好
係女髮型師黎 佢幫我揀色我覺得佢幾細心
夾頭又夾得Ok
但係染髮就麻麻 勁快甩曬
兩次到無曬色

我覺得呢個Post可以參考用
畢竟都係部分Comment
但揀既真心唔好去啲太伏個啲
我覺得都係要試過先知
maxtse _hairstylist

book咗準時到 要坐半個鐘先見到髮型師本人
見到之後望住佢整第二個客先
總共等咗一個鐘先開始處理我個頭

洗完頭叫我等一等
以為佢去拎毛巾
其實去咗處理其他客人
洗完濕住頭瞓咗係張洗頭椅廿分鐘

佢個髮根燙 做完第二日已經無咗

不過想問下宜家啲髮型屋係咪戇鳩
BOOK兩點緊係想兩點剪
你要搞到三點先整得
點解唔叫個客BOOK晏少少

同JIM一鳩樣 唯一唔同嘅係
Max態度好好多佢份人係冇問題
只係處理安排上強烈需要改善
Oliver_hair 有冇人試過見佢balayage好似整得幾靚
人哋大師傅嚟,你有錢人哋都未必有時間幫你整

唔知有無人同我經歷一樣
佢呢間係整得幾好
真係救左我個爛頭
但個髮型師就有問題
整完個頭會繼續wtsapp你
但係講啲性騷擾說話
個日我著左件只係露少少腰既衫 大約只係一寸
然後佢就話我著得咁性感做咩 又問我拎相 話想睇我著露臍衫
重點係佢有帶戒指=有女朋友
我話佢好差係垃圾 有女朋友但都咁樣
但佢回應我既係 帶左戒指唔等於結左婚
同埋重講一啲性既話題 但我無理到 佢就無講落去

髮型師日日都接觸唔同既客
我相信唔止我一個遇過
同埋同一個時間點唔淨止係對我一個咁

雖然我難得搵到個整得好我個爛頭既髮型師
但佢人品咁樣 我就無去第二次
我frd整過,掂過碌蔗
不過真係貴同埋難約
無圖無真相喎絲打
如果係真請post 對話出黎警戒世人
如果唔係依種人只會越嚟越猖狂
thanks
同求
依家睇事主 story勁多人話jim 成日性騷擾啲女仔播
有埋whatsapp record
想問下做完直療唔夠一個月就攣返
係我頭髮問題定個髮型師?
咁 jackson_n_hair 係咪都伏
佢個地址好似係慢活慢剪
仲想預約添
可唔可以推撚到呢條jim收皮
真係未見過有髮型師咁樣講野 無良到仆街
正常係髮型師問題,除非你嗰把係百年難得一遇嘅不直髮
搵左max剪左2年幾 講真幾好,非打手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞