一人一間睇咗IG廣告去幫襯嘅Salon/髮型師 (2)

1001 回覆
144 Like 5 Dislike
通常開幾個ig嘅Salon同師傅都係伏多
如果間嘢同個人係好嘅
一個ig就夠啦
就係怕個朵臭先開幾個去分散投資
有無人試過adow_hair?
依間有無人試過?
我揾左佢2,3年,覺得佢整得ok呀,唔hard sell
你想整乜嘢?電?染?漂?
我見好多人通常搵yon chiu 但睇作品sam比較接近我想要既電髮效果 請問sam護髮掂唔掂 同埋貴唔貴
有冇人去過kkhair?想haircut 試過好多都唔好
見到樓主出post話stagehair係伏,我又唔同意,我先後去左3次電都冇事,而且覺手勢幾好tim

我覺得唔係stage入面個個都唔好既,d人話roy仲有幾個長期ig tag佢出泥個幾個都not good,其實我第一次整個時佢地仲有2間店,cwb/tst,我個時揀cwb,近我反工,收早去整既,cwb店人極少, 唔知係咪因為咁樣所以佢哋仲要做足啲,個時個男人幫我叫adam,個時第一次電頭,電完個頭我玩左成年,先再補電,但髮尾捲捲仲好明顯存在,係耳位對落一定會有d直,因為生長左。

我第二次電一樣去反stage(cwb),想揾反同一個人電,咁岩個日adam off,有個tom boy同我電,電完個effect一樣好靚好自然,唔大媽feel(btw Tom boy冇再做了)但佢手勢一樣好好

近期2月中電,我開始就唔用stage demo相話電個款,我上網自己揾圖,話電個張相咁,但cwb店摺左,得反tst整。我今次都一樣揾adam搞,效果點就自己睇圖,但我前後整左2次都係佢,佢真係跟到足,最多真係忙,洗頭會助手幫下,但洗前佢會吩咐好要點點點洗,洗到咁上下又會反泥睇下進度,我係電頭架嘛,上電捲全部佢捲,只係插電個下就助手跟,拆捲佢會自己拆左一d,先再教助手,so far我之前去過vghair剪,真係剪到pat屎,個d真心伏伏伏伏伏!!!!!
你話戴眼鏡果個應該叫adam
我就adam整,次次都好滿意
我fd去左,電完直哂,錢多可去一試
我2次都係佢,一個字:掂
我只會揾佢,stage入面有好多其他好垃圾,adam好耐以前係大圍d名髮店同人剪n 係個到出身,功底好穩
而加疫情去好平,我唔染, 洗吹剪/ 護髮 同埋電髮 非學生$698+100轉左靚dd既 Shiseido 藥水
有無人整過呢間?
留名
同問 想染
有冇絲打係salon做過頭皮護理

有無人試過哩間 就咁睇個style好啱feel
偷圖 出樣個啲圖唔似香港人
地址係edgy salon

最多伏嘅髮型屋 落booking留意下地址
edgy salon: 尖沙咀漆咸道南33-35號m層
soul hairdressing: 尖沙咀漆咸道南53-55號嘉芙中心 3樓全層
慢活 ease salon: 尖沙咀漢口道39-41號麥仕維中心二樓A室
想染balayage 有無人有推介
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞