[絲打入]一人一間睇咗IG廣告去幫襯嘅Salon/髮型師

1001 回覆
70 Like 7 Dislike
一係IG睇下啲髮型有關嘅Post/IG account就瘋狂彈一樣嘅廣告出黎。千挑萬選中,各位絲打有無幫襯過邊一間?不如分享下
啲乜乜柒柒二人同行平啲,又係一千蚊內可以做晒電染剪嘅價錢真係幾吸引,見佢IG啲相又正正常常,就同個fd一齊去試。

我同個fd都係電染剪,一坐低問我想點整,我話想電,佢就即刻話我個頭髮質好乾,要焗油(再加$600),我話唔焗用二人同行免費升級用隻靚藥水得唔得?佢即刻ban我話唔得,話唔焗油電唔到髮。我都知自己頭髮無乜光澤,係有啲乾,咁無乜所謂咪照整。

但電之前根本都無幫我做焗油,又話我個頭唔焗油唔電得,但最後係電撚完先焗油。個所謂嘅焗油仲要係沖完color之後搽咗啲嘢用毛巾包住坐係度full,乜機都無叫焗油?呢啲焗油我自己係屋企做都得啦屌,洗撚俾$600?

最撚on9嘅係佢係瘋狂接客,根本無排過自己schedule,搵錢大過天,最撚憎呢啲仆街髮型師,一日接撚咗20幾個客,全世界係度等撚到2046先有人理一理,沖水染頭都係hea搞。

我同我個fd都俾佢屈撚咗個$600嘅所謂焗油,仲用撚咗6個鐘先搞掂,而有一半時間都係9等。原本想染隻色又話我個頭唔撚染得,俾千幾蚊整個乜都話唔到事嘅頭,真係谷9氣。

經過多次中伏經驗 越平越伏 因為張單平 啲料一定差同埋佢一定鳩sell你
但貴又唔代表好 都係人夾人
成日見到啲廣告都覺得幾靚仲好想試添
喺google search IG髮型 黑店

第一個結果已經係樓主講嗰個髮型師

https://www.beautyexchange.com.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=799753
真係嬲嬲地兼唔想大家中伏,所以post上黎
我之前間salon又唔貴,一千頭左右,效果中規中矩,髮型師態度幾好架,係因為整極都整唔到想要個種效果先轉咋
我越睇越懷疑啲圖係咪真
圖更係整到靚靚囝囝先post出嚟
點解我唔早啲睇到個post

btw各位絲打有無幫襯過啲好嘅髮型師?求介紹啊
Salon d師傅為咗搵錢大把濕尻野
究竟香港仲有無唔仆街嘅髮型師
不如開曬啲名出黎,等大家唔好中伏
如果一個髮型師係瘋狂接客 已經有兩三個係到到搵佢 仲接既話 同個場滿晒人 建議唔好果日搵佢喇

自己諗喇 當你趕頭趕命做嘢會幾認真

如果一個肯預一段時間幫尼二個客人整 完左再接客既話差極有限
完全一樣!一坐低就話要焗油,剪完頭就㩒計數機個價比人睇無啦啦加左$600。本身諗住咁平都預左有位要加錢架喇,就算啦。
但所謂既焗油,事後頭髮係好差,電燶左d髮尾。
又係咁話人d頭髮有膠味又剩,話所有街外標榜無矽既洗頭水都係有既🤷🏻‍♀️又吹虛自己整得快,省略好多無謂等既時間。除左事後懷疑佢ig係假相之外,仲懷疑佢賣既product 冇標價任佢up。千幾二千蚊整個垃圾頭堅嬲!
agree
因為我好早去嘅,個陣都正常客量,點知隔一個鐘左右2個又3個又5個咁黎,我心唸仆街啦條友係9接,個助手已經做到痴咗線
見到同路人唔知開心好定喊好
膠佢老味咩,如果街標榜啲洗頭水話係無矽,但俾消委會check到違反商品說明條例一早收咗皮啦。
條友啲態度都串77咁,講到自己好專業咁,跟住講完堆嘢又話:算啦你都唔識㗎啦,交俾我得㗎啦
個助手已經做到痴咗線佢地係忙到連飯都無得食嫁原因就係9接
一黎老細要佢賣 二黎佢要賣野抽佣搵錢 扮專業幾假既野都要講自己都呃埋
大把明明乾到仆街頭髮都照接電髮唔撚推(可能d人死都電) 仲要叫佢用最好既藥水 係就係比電到 但電出黎又乾又難打理 電黎都晒氣 仲要搽晒頭髮油 扮電出黎好健康 或姐沖水果時加左d強酸焗油或護髮素 摸落去扮好滑咁 好易梳 返去洗兩三次就⋯⋯
賣洗頭水掛

中伏黑店 尖沙咀Hair de home

呢個真,屌成日係髮廊整完以為自己啲髮質好靚,點知返到屋企自己洗兩洗乾到hihi
點伏法
呢間我剪咗幾年我覺得還好,(由旺角兩間鋪頭剪到去搬到去尖沙咀),你幫襯邊個髮型師?
有無好嘅Salon/髮型師推介
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞