一人一間睇咗IG廣告去幫襯嘅Salon/髮型師 (2)

1001 回覆
144 Like 5 Dislike
尖沙咀有冇邊間IG廣告係真心推薦嫁😁
仆街
問完價先見到呢個comment
好彩未book
求真冇伏髮型屋
Cream見係冇伏list但comment話中伏
差啲中伏
麻麻
個日平日都做左6粒鐘 中間hea等佔左3分1 見佢講明一對一先去做 我做paimore直療上直下曲 加洗剪吹
結果成個直療都係pa跟 明顯新手 唔熟
翻到屋企照先見到髮尾曲位起角
cyrus淨係剪頭先出現 5分鐘就完
埋單$13-400 唔會話伏 但一定唔會再幫襯
Hair by aki
間野好似好舒服
有冇人試過
有冇邊間做paimore直療手勢好(最好無咁貴)可以推介
Hanabi 見kikiandmay去剪過
點知又係伏
剪頭髮剪到一邊長一邊短
同埋做paimore落藥水焗耐左 依家髮尾爛爛地
不過都真係有問必答 同埋答得好仔細
竟然成日見may個頭好好睇咁 好想知佢剪開邊間 原來係呢間
全葵青有冇邊間黃又唔伏
想搵間長期 唔想次次出尖沙咀咁麻煩
係囉 本身想book
但見佢係伏list
我都試過
一味踩啲頭髮有幾差,要做treatment
聽上面絲打意見去咗n.d.u.salon染同電髮

Staff同Stylist都好nice
好多細節位都令人好驚喜
例如有好多唔同種類既飲品
會比充電線比你
洗頭過程好細心 仲會按摩個頭

Stylist的確係幾專業同細心
我有兩年冇去過salon
頭髮好厚同長
佢幫我遂層遂層削薄
剪頭個part都用左半粒鐘

染髮同電髮都係水平以上
以佢既價錢黎講有咁既質素真係好抵
冇sell過加錢做treatment
因為我頭髮冇漂過髮質都ok
所以唔洗用最貴個隻藥水
時間管理做得好好 同場有4個人
亦會同客com過個預約時間
唔會話每個step之間要等好耐

我有去過ZAZA染髮
質素唔差但係真係超多booking
試過染染下個stylist太忙走左去整第二個人既頭
懷疑佢唔記得幫我染埋剩底個部分
最後兩個人夾手夾腳幫我拿拿林染埋佢

n.u.d冇係ig賣廣告(一開始我都有啲擔心 係咪應該要跟ig廣告去揀salon 因為佢地啲圖好靚)
反而係ig見過廣告既salon都係伏list入面
所以大家揀salon都係靠口碑唔好靠ig廣告

打打下先發覺原來自己咁長氣
非打手 打手死全家
有冇指定邊個髮型師?
因為第一次去所以冇指定
但去到得Andy一個
即係上面啲絲打講個個
見個個都係講andy
得一個髮型師?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞