一人一間睇咗IG廣告去幫襯嘅Salon/髮型師 (2)

1001 回覆
144 Like 5 Dislike
埋單幾錢度?
佢係好平 但用料cheap 無咩服務可言
之前吹吹下頭用手um鼻打完乞痴再掂我個頭
想嘔
去過 ,不過之前跟開嗰個髮型師唔係呢度做了😂
我早排唔知佢伏,去咗拉直前面劈陰,炸哂
千祈唔好去
我今日去咗試咗剪染baby light
佢哋真係有啲人講到咁好咁細心咁溫柔㗎
由髮型師到助手到reception 都好nice,不過好似唔係淨係得Andy 一個髮型師
同埋都真係唔劏客
我話要電染梨花頭,佢話我頭髮幼最好唔好電會keep得唔耐剪下剪下又剪走晒
所以最後我決定做紫灰babylight,效果幾靚,然後我話想做B5焗油(500蚊)
佢話試過幫客做會影響babylight效果叫我做個平啲嘅(300蚊)就夠晒

堅唔sell唔劏㗎最後俾錢主動問我係咪學生俾9折我

成世人第一次去整頭勁驚中伏變鳩毛但係最後好靚無事🤧

見到隔離男仔整頭都整得幾好睇,所以巴打應該都唔洗擔心
有無相睇?
老實講佢ig 啲相影得麻麻
平到驚
見到呢個post一定要加埋呢間入去
正垃圾
studio9 喺尖沙咀諾士佛臺

第一次喺ig見到啲相整得靚吸引咗去
除咗一入到去嗰陣同最尾收錢前見到個髮型師
中間全部都係個助手做(包括調色)
邊個做都算 做得好咪得
問題係比幾百蚊染個頭
染單色隨手拎起啲頭髮都見到唔勻(冇做過highlight)
成執頭髮染唔到 仲唔止一執
比錢出去染就係想染得勻
咁不如我叫屋企人幫手染
Whatsapp返佢佢就9應 應應下唔覆
搞到之後都唔敢再喺ig搵salon
銅鑼灣有韓國人開既Salon
ig影相嘛嘛係因為人哋唔係靠ig相呃人
嗰啲濕9髮型師有時間學人影相不如學吓點整靚人哋把頭髮好過啦
我搵yon_chiu剪同電就1680
但佢都會有sell你買佢啲洗頭護髮嘅,嗰到幾百蚊
不過我自己用都覺得唔錯,電完嘅髮質好似冇受過傷咁,都係好順滑
髮質keep到幾耐?
佢整完有好認真咁影我個頭,打晒燈咁影擺咗上佢哋ig
但係影出嚟同實物色差好大實物靚啲同深色啲
我部濕鳩6S都影唔出個色
然後我無偷影隔離巴打所以無相呀
不過佢個頭好似係另一個戴眼鏡嘅男人整唔係Andy整
去過max_tse整一次 佢好多客 多客到我一開始坐對牆坐
染完到剪先有得對鏡坐 但佢間唔中都有過嚟望下 問我想點整
本身想染+電 但佢建議唔好同時做
染頭髮就麻麻 冇咩色 唔似佢色版啲色咁
但佢態度幾好 剪頭髮真係細心、有耐性
染左個普通啡色+剪 $600 落到樓 但成個過程要四個鐘多啲
整體嚟講 不過不失 夠平但等得比較耐
ps 佢剪前陰真係剪得唔錯
追完po 搞到我都想去n.d.u.salon染同電髮
Kanji Lau伏到PK
ig偷架妹圖仲要作埋故仔,仲要成日轉名呃人
有貓
之前試咗 Yon Chiu,剪 + 電曲 + 修護
覺得佢真係有料同高要求
大部分時間都親自操刀,不過其實佢助手都好認真同細心
最後整咗成7個鐘,全程做緊冇停過
整完效果幾自然,髮質真心有改善
埋單$2080,偏貴但質素有保證
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞