一人一間睇咗IG廣告去幫襯嘅Salon/髮型師 (2)

1001 回覆
144 Like 5 Dislike
咁多人推佢
好耐之前諗住揾佢電
但佢話我太傷
要染左先電
我心諗染左咪仲傷
同埋染完先電啲色咪甩哂
最後佢話唔染電唔到
我心諗jm9洗左頭先話我染唔到
以為佢呃人就淨俾剪髪錢走左了
之後去左chengorr 度電髪
俾左幅圖佢但佢整唔返
有95%時間都係佢助手整
佢淨係聽我講想點整同幫我吹頭
係呀連剪都無剪過
仲要電傷左
電髮,特別大攣,又真係好考師傅嘅功力
toffeeeddie_hair 伏撚到核爆
去佢到整highlight 淨係會highlight面嗰浸
入面d頭髮全部冇做 屌
想電髮(男士),有沒咩推介?
推介觀塘moment hair workshop
見到其他巴絲推介,前兩日上去剪+電
埋單880 無附加收費,
我整頭嗰陣係1對1,無其他客喺度,
成個環境好舒服,有隻貓貓喺度可能會撩你玩
鋪頭淨係會播廣東歌,好正
重點係整完個頭好滿意又抵喎
終於揾到一間可以keep住去
我啲頭髮到膊頭落4吋 預兩個半粒鐘左右
睇得出你真長情,真心相信兩個髮型師
第一個呃錢好衰,認真唔熟唔食,一步步加價令你有錯覺每次都加係正常,到最後禁住黎搶
第二個好冇品,熟客仔跟住轉兩次舖都算半個朋友啦,整污糟女仔件白色衫都唔出聲,又唔係要你賠,但如果個女仔之後接住出街見朋友或者拍拖......你話點見人?好冇面
絲打依家搵到新髮型師未?
有無人試過京喚羽個treatment?
好似講到好勁咁但個名好中二
緊係同yon,唔係差唔多啦
如果睇樓上巴絲講
btw

用咩藥水去做係取決頭髮個情況。。。。

唔係價錢 就算ats paimore shiseido

佢地三種各有優點缺點

我都係按長度同手工收
佢地係我眼中係一樣價錢 唔洗人地加乜加物

而且要用到既電前電後護理基本上都會用

而且我個助手係for 我一個,我專人自己操

我既手法但佢係熟手過我

而且我只會比硬野佢做
即係 唔太需要細位既野(eg男電 或女前陰等等

利申:6月份既事 純粹想講返清楚
其實係睇溫度同髮質

同埋好似6月份講咁

....有d,係要訓醒都係咁 如果自然大wave 唔吹

要訓醒就咁係基本上無可能。。。。
多謝你啊文長都睇哂
遇到一間正常做到野既salon又點會想走
我髮質本身又麻煩 結果兩間都唔係因為技術走真係好sad
宜加搵到一間真係好既salon 價錢貴 剩係整直都千幾蚊
但真係有返salon service 洗頭真係幫你按摩15分鐘 坐低到走個頭都唔洗等 keep住有人幫你整~
同埋髮質明顯好左!!!
為左個頭靚同埋整得舒服 已經無再搵ig果d Chem場整頭髮了~ 寧願比貴d錢出返去真係識剪頭髮唔係sell漂染有幾靚既salon~
睇曬全部reply,好似只係因為自己冇打理好啵...
有冇巴打嘅報告
係台灣試過 普通 唔洗哂錢
想知你轉左邊間
因為我天生髮質都勁差 想大執
呢個po,入面好多都係 IG 場

我自己 yon,呀,justin list 都識都知道既果d 都係叫髮型師

如果 你用我地 真係認真做頭髮既比

真係無得比架,而black list 上 好多都係ig 場

我剩係講剪頭髮,ig,場打橫係後面齊執執 完全唔洗拎layer ....蚊去前面兩邊仲會特別長

後面枕骨位又厚又唔動感 平時出街見到咁多都係咁

可能你話佢真係鐘意咁呢 但 外形以外仲有好多細位
(外線條,前頂位layer. 垂落既束感位

一個齊執執既頭 平腳 都可以齊有少量線條出現
成個頭會靚好多架,雖然我係無咩受ig場影響,亦都無咩點理

但近年有d 髮型師直頭唔當自己係髮型師咁做
個情況好似愈黎愈正常咁,先得人驚。。。。。

但衍生出黎都有關消費模式事
同黃藍類似

我文長原因,係慨嘆髮型行業
我宜加係cwb利園3期3樓 M Plxx 我搵Andy整
真係細心!!會落手做!同埋好傾!!
真係比到suggestion我!
希望絲打把頭髮都keep住靚!!
Rickylcm 點解會係唔伏個list到
係咁sell人加treatment 唔加仲要西面又好串
可能大家都有錢人 無我咁撚窮 所以無比佢串過

本身ig約都講咗係想染 去到揀完色叫我做treatment
sell咗一輪 我講笑咁問一句:有無得平少少架?學生好窮

佢即刻西晒口面話:如果我係你就唔會問有無得平少少囉

應該佢意思係指已經好抵 但係6,7百蚊加個treatment真係好平咩?

同埋我唔係做開髮型師點會知價,如果你係你ig講到咁有心唔通唔係應該教育你啲客,話比佢聽我已經係全行最抵而唔係西面串人?

之後佢行開咗叫另一個女助手黎sell我,我見佢態度咁西緊係拒絕咗唔加,一直佢都無出現過,染完仲要等咗佢半個鐘先返黎剪我個頭,幾驚佢報復我剪衰我個頭,好彩都係求其剪兩下就叫我走

態度咁撚西 免費我都唔會再去 比錢佢仲要受佢氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞