一人一間睇咗IG廣告去幫襯嘅Salon/髮型師 (2)

1001 回覆
144 Like 5 Dislike
sorry無心不過jim個story已經po咗佢
之後果個jim report 女事主呢個 story

下面打左幾句,大概意思係對住咩客就剪咩頭
剪得差係因為客既問題
我唔記得左cap圖
佢依家唔知係咪心虛del左啲story

有冇人去過呢間? 我見佢係stage hair好怕會伏 但係好似見上個post有人讚過佢
same 11點坐到6點
不過我嗌到成枱野食 仲問個師傅食唔食
jo tsang係剪頭髮時先會行過黎
最早期18年搵過marcus yeung
佢整baby light係真心唔錯
但叫佢幫我染粉紅色 7咗

然後19年再搵咗daniellow
佢同助手ivan一齊幫我整粉紅色既
好掂 人nice keep咗超過一年半 不過少貴

jim都係18年開始一路搵佢剪
嗰時佢仲喺太子 未太出名
book咗都準時 個陰真係剪得唔錯 人都好nice
最近一次去係19年聖誕 搬去旺角
佢開始做大咗就真係9等咗佢成粒鐘
依家見佢主要幫kol 都無再搵佢了

最近一次整頭搵咗尖沙嘴jackson
價錢ok 而且效果好掂 亦唔sell 人好
Vick_yan認真大伏
去染一次頭 一次漂+染 搞左5-6個鐘
一日接太多客 根本就顧唔掂 搞到個個客都要等
仲要整整下多客到要我讓個位出嚟 要我包住個頭坐梳化
都算 洗完頭無啦啦sell你整個焗油 原來要額外加200蚊
最後出嚟隻色同我想要嘅色完全唔同 明明比哂相佢睇都唔係個個我一開始講個feel
之後返到去諗住想隻色keep耐啲 隔左2日先洗頭 一洗個頭變左兩截色 仲要甩得好誇張

利申一年前去 未試過一間salon咁差
無良、黑心、呃錢嘅髮型師就愈嚟愈多
撞正好似jim依種真喊三聲
睇你唔順眼就專登剪衰你個頭 少少職業道德都冇
每間Salon總會有好有唔好嘅師父嘅
佢真係痴撚線 除左事主之外 佢而家係話緊所有投訴佢嘅客人衰格喎一次過攻擊咁多人 真係完全無公關可言我諗無髮型師西得過佢
痴線 唔鍾意有本事可以唔剪唔接
唔係收咗錢就剪衰
講到尾都係貪錢
蠢到話俾全世界知佢黑心同呃錢
年幾前去過一間尖沙咀 好多like 唔記得ig淨係知髮型師係女人 叫GD
個髮型師冇乜問題 多人都唔係問題 因為對比隔離個人我未算白等好耐
佢個助手先係問題 啲口面勁西 夾硬梳啲打左kick既頭髮 指甲又剪啲唔剪啲 一野界落我頭皮 行開食飯食左1個鐘 我自己一個on99等佢食飯
Jim我剪過 效果都幾滿意 同埋價錢就 洗剪吹電$800
但我都等左好耐 坐底等左至少一個鐘先幫我洗頭 咁點解我要book時間....... 我個日係閒日下就黎架喳wo 個場又唔係多客
個人認為佢剪得幾好 第一次剪佢嘅時候係講梗3年前到 直到依加都仲係搵佢剪 由佢未係好多follower開始就剪 我個人覺得佢剪我個頭剪得好好 咁耐以嚟都冇剪衰過 咁多次我都轉過唔同嘅髮型同髪色 佢態度都好好 雖然每次去都係要等一段時間 但我覺得好嘅嘢就係要等所以覺得冇咩問題 同埋都理解佢好多人搵 所以都會包容佢 換過角度諗 佢要等咁耐都係因為對個個個頭都用心先會耐 所以每次去都會預多啲時間 btw唔係打手 真實情感 都唔係kol 髮型呢㗎野都係好睇個人 每個人定義剪得好唔好都唔一樣 就算佢剪到同你俾佢睇張相一樣 只要你覺得唔好睇就入晒髮型師數 剪得好唔好好多時候都係各花入各眼 我諗大家都知道所有嘢都係眾口難調 希望大家都體諒同理解 我講呢啲都係想表達下 不喜勿插🤮
剪得好唔好 但係個格賤到咁就一定唔會去
點知佢會唔會俾女飛就攞我個頭出氣呀
講得出個格衰所以會剪衰啲 職業操守直頭負分
如果真人好好純碎係網上咁講
同啲死𡃁仔覺得講出口好型一樣低能

明知自己要剪咁耐就唔好接咁多booking
唔關佢用唔用心事
預唔到時間就唔好做booking啦
有本事就只限walkin
book咗要我等多幾個鐘咁book黎做乜
做壞晒規矩
你食飯book咗枱要你等多兩個鐘你又接受到?
真係第一次見髮型師咁撚大牌
之前都係見上個post介紹有去幫襯過
一開頭見到門口寫住stage hair都驚伏
但剪同染全程都係佢自己落手,好有心之餘仲要黃
但係條女潑婦咁樣屌鳩佢 over咗
kit_hair_salon 都幫襯都成年
剪同染都好岩心水
唔洗點講 就咁比幾張圖就知我想要d 咩
仲會幫我分析返我個面型面色岩邊種髮色同髮型

唯一缺點就係要等好耐
真心覺得佢唔應該同一日安排咁多客 搞到做唔切
成日都要坐係度唔知等幾耐先繼續下一個step
明明剪加染都係三個鐘既事
但會變左六個鐘先完
絲打你係就咁普通染髮?大約幾多錢
Daniellow大伏 約佢整頭
Whatsapp講到明趕時間
佢遲到不停話就到就到
洗濕左頭又走唔到
最後差唔多成個頭係assistant整
佢出左黎say個hi 掂個頭幾下扮有參與
真 個格衰咩都死
一陣我上到去佢果日心情唔好 或者嫌我樣衰
亂鳩剪我個頭咁點算

有無人試過呢間?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞