一人一間睇咗IG廣告去幫襯嘅Salon/髮型師 (2)

1001 回覆
144 Like 5 Dislike
有冇巴打去過呢間?個地址好似係同soul hairdress一樣,唔知係咪伏
ndu係咪做電髮多?
見成個ig都係梨花頭咁
你地係咪都打算去ndu做highlight/染?
依家唔知呢兩個去邊個到好
係ekko做完漂染
應該有排都唔可以再出去染
因為都幾傷下
唯有勤啲護髮再戰

如果絲打係染普通色
ekko應該都ok嘅
但如果想漂染+特殊色就真係要三思
同埋睇運氣
見佢都有啲唔錯既作品
我同意 前排去左搵佢整頭 又唔早講特定顏色要分兩日整 同一日整淨可以簡啡色 好撚後悔 佢手勢十分麻麻地 早知就去另一間
有冇人試過 Jason.c_hair ?
聽左各位ching講去左ndu染髮
去之前已經覺得佢cs做得幾好 上到去個reception姐姐好nice 好識關心啲客
但係真係冇好似上面講到咁誇話andy親力親為
佢淨係剪吹掂過我個頭 其他都係助手搞 個人覺得個助手有啲閪
出到嚟個效果當下都幾好既 雖然都係有啲落差 但係再睇埋佢send過嚟啲相就emmm
而家唯有催眠自己個頭本來就難搞 佢可以執到靚仔少少都算係咁
一句講曬 自己衡量啦
樓豬係咪應該將個list再改一改呢?
我之前都幫襯過Zaza
一開頭係個金髮肥仔過嚟(唔知而家佢咩色頭)
我話想染果隻色,俾埋圖佢睇
佢好串話唔夠時間(果日我要2個鐘後走)
好,呢隻唔夠咪染第二隻囉
頂佢又勁串話呢隻唔係果隻色
鬼唔知咩 就係唔夠時間先改染第二隻啊嘛
智力有問題咩
把鬼火叫佢走開 我要搵負責人
講左一輪話你個肥仔staff 串串貢想點
最後換左個髮型師 人品冇咩野
但都係整得唔好睇
大家真係唔好睇廣告去
會死的
死打手
試過Jim咁都話好傾
個人勁奇怪
9唔搭8
想染啡粉 染左粉燈
話想剪返Bob bob地果類
又無啦啦笑9你
懷疑佢個腦都有問題
最緊要係等左好L耐
本身幫男友book埋佢明明話會搵人跟
上到去話唔記得左件事
話自己唔幫男仔剪
咁我男友就企左係度on 99咁等
最後我問佢你點解決
佢先安排左另一個人剪
不過果個人剪男仔都ok
當然冇再返去呢個鬼地方
而家見親佢都想report
我知邊個肥仔
我fd又係搵佢染
染完出嚟我個fd我覺得好深色
拎張相同自己個頭比較
條友話
唔好再睇啦 佢tune過架

我覺得呢間野好少肯幫人染好淺
每次想染8-9度
佢地都會話6-7好啲

Btw唔好搵女人剪
剪得好柒
呢個肥仔真係害人不淺
我有IG post過叫人唔好去呢間
佢地會hide 哂
唔想再有人因為呢間野受害 TT
佢都算係咁咖啦
見佢剪,幫我染babylight,電都係自己做
又唔劏客,為咗賺錢理得你啲頭髮死

利申:佢做舊鋪幫襯咗三年,中間搵過其他髮型師中伏最後都係搵返佢
我都試過,第一次上去就係佢,嚇一嚇又話自稱啲髮型師唔黑你面嘅,不過我仲西過佢
染完出黎完全唔係嗰回事,同埋佢唔會幫你諗點染到你想要嘅色,走黎問我意見得到approve我冇得嘈,其實我鬼知啲色溝完出黎會係點?
仲有佢冇助手乜都一腳踢等撚死你,洗剪染焗都5粒6粒鐘
認同 但我反而覺得個助手幾溫柔
會唔會係對巴同對絲有分別
去左ndu染highlight
Reception姐姐同Andy都好好態度
但我個過程等左好耐 佢好忙咁
有親手染,剪同洗頭
出到嚟效果唔差
但唔知剪髮好唔好 我都係修下個頭
總括下次都會再試下既
佢個價錢同12xx salon效果一樣
都幾抵
佢好似有兩個助手?
其中一個好好態度好細心 幫我冼頭我都覺得幾舒服
但係幫我染嗰個就真係有啲kam
唔知係咪因為我唔識分冇表情同閪面
利申我係絲
有冇巴絲打 試過呢間😕
有冇絲打試過喺香港搵韓籍髮型師剪頭?覺得點嘛?
NDU啲treatment 都幾抵做
之前出面做b5 都600 幾
呢度做500
效果又無咩大分別
辛苦晒樓豬
有無人可以講多啲 arro leung?
我book咗過幾日去...做paimore 直療+ 漂
唔想俾人伏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞