一人一間睇咗IG廣告去幫襯嘅Salon/髮型師 (2)

1001 回覆
144 Like 5 Dislike
我去過!
條友都幾西面
同埋我想染綠色最後說左我染藍色
係好撚藍個隻
諗起都嬲 屌
仲會同d staff 細細聲望住客 好似講客壞話咁
唔會再幫襯
唔該絲打
自己跟晒全程真係好難得
好多salon染/漂都係比左助手做
以前睇Jim ig都覺得好奇怪
邊有可能你做生意幫人整頭 靜係post班00後Kol
一張客人圖都冇(男客人一張相都冇)
謎底終於解開 睇黎佢真係好迷00後啲靚妹
如果講緊係我

可唔可以唔好同呢個人撈埋黎講

之前都有第二個或其他髮型師係呢度
我都想知

剪黎講我都幾有信心唔會出咩問題
(因為chemical 都好睇歷史

同埋可唔可以唔好同呢個人撈埋一齊 自己討論緊關於我。。。。
傻啦
人哋講明唔做男人生意
對唔住我笑左
我真係第一次見髮型師唔幫男客整頭
唔知女25歲上果啲佢係咪都唔會接
畢竟都己經唔係妹妹仔
好似話係30歲up唔接
佢到底有幾迷戀00後啲妹妹
真係做左咁耐人都未見過髮型師咁
希望佢老婆頂得住
我覺得係
我個 friend send 俾我:

cls...
仆你個街佢真係要確認下係咪姨姨先
屌你笑到我標眼水
係咪有兩三隻猫嗰間?
切勿光顧會性騷擾客人嘅Jim.hairstylist

https://docs.google.com/document/d/1gscdmP1WTbYDAwdBoPUCUVhO3Bagl7_6hZ5eOOdKWNw/edit?usp=drivesdk
google doc 有其他推介/伏嘅髮型師 (手機建議用print layout模式觀看)會持續更新

淫蟲占ig嘅作品圖通常都係放KOL/00後famj,營造出「星級髮型師」嘅效果。

而留意kol/00後famj嘅大多都係心智未成熟又或者對性騷擾仲未有concept嘅學生妹。

淫蟲占本身已經出名淨係服務KOL/00後famj,普通人上到去要等成粒鐘先會有人show你。仲要亂接booking,所以長期唔會見到佢人影,除咗剪頭髮之外都係助手搞,電完出黎既效果同啲相完全唔同 (詳情可以睇翻#553,557, P2#74,75,78,79,83,85,88)。

已婚嘅淫蟲占,見到靚女客就會精蟲上腦,會言語或動作性騷擾對方。

以下例子只係一部分,更多可瀏覽ig@jim.hairstylist.is_shit

威水史:
睇嚟淫蟲占幾鍾意搞班學生妹,唔嫩口都唔食,唔怪之得要免費幫班KOL/00後famj整頭出post啦,咁先吸引到班妹妹仔嚟架嘛。

言語性騷擾:
淫蟲占幫啲客整完頭之後仲會繼續撩個客whatsapp,唔通係「星級髮型師」先會有嘅after sales customer service?

剪緊頭髮嘅時候,淫蟲占會精蟲上腦,係咁撩個客講關於sex嘅話題。

動作性騷擾:
見到大波靚女,淫蟲占又點會唔借啲意抽下水呢?

各位絲打千祈唔好幫襯淫蟲占,希望唔會出現更多受害者。

TLDR:
1. 如果你係靚女/身材好,就要預咗有機會被淫蟲占言語/動作性騷擾
2. 如果你係普通人,就要預咗要等好耐,個頭係助手搞,整出黎既效果同啲相完全唔同
我試過kivchan 我又唔覺伏 我係試過其他伏 最後搵到佢 就冇轉啦
我平時都搵佢剪/電 都係佢度電左3次 因為佢會教我點打理個頭 記得啲客做過咩treatment 呢個係讚既
啲藥水真係正貨 唔係係cheap雞大陸藥水 起碼我電左3次 啲髮質都冇事先

但係話佢效果係咪好驚艷 好勁呢?就唔係既 我覺得呢個髮型師係走日系少少既style 但我中意韓系style 所以有時出嚟個效果未必係我想像中咁 試過要求修剪個空氣瀏海 但變咗個日系瀏海😹😹 如果絲打中意日系既會啱啲

但我仲搵番佢 係因為佢手勢 用料 服務果啲 真係ok 同埋見到咁多伏野 唔敢屎忽痕亂咁轉髮型師😹😹
幾年前搵過佢拉直同整造型
效果ok 同埋個人幾nice 容易相處
起碼無前面果啲淫蟲/臭串髮型師嘅態度問題
係 我覺得電出嚟效果都ok 同埋每次電完 至少keep到半年 佢又幾好人 起碼冇之前我爆料果個無恥髮型師同其他髮型師咁有問題
有冇人整過呢間?
屌⋯⋯我都係,完全一鳩樣
想染好個頭影相,整完真係鏡都唔想照
Luna_meahjai好撚伏
點伏,見之前有人話幾好
搵過佢電髮染髮同焗油,大部分時間都係鳩等
電完出黎又唔靚,好在佢夠垃圾一個月都冇已經唔曲
最好笑係我最後醒起好似未做焗油,我問佢係咪漏咗
佢同我講電髮個陣同時落左焗油落去一齊做
尖沙咀啲髮型師我都試左幾個,最撚憎就係佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞