一人一間睇咗IG廣告去幫襯嘅Salon/髮型師 (2)

1001 回覆
144 Like 5 Dislike
咁果d,又真係好痴線
電染1.5 hr 真係劈到係癲。。。 都唔需要幫你諗任何野架啦

不過佢地唔明既係

咁既方式 只係幫人打工同賺錢,累積唔到經驗
美感 同埋技術

因為好多新跑無咩數 捱唔過要等既時期 直接去左果d

之後係果度又keep 住忙keep 住有野做 根本連再進步或諗既時間都無

再者新開始其實係要人帶
自己做咗home care幾個月 髮尾個堆都係救唔翻
宜家剪走咗3吋再電 不過髮尾都係偏乾
天生鬈,真係要夾曬先上卷

如果無夾過把頭髮直接上卷

一定係會好散好炸
係要成頭由頭夾到尾

然後上返卷(夾過既頭髮要預返細卷dd)

(我呢兩張都係我d 片度cap 出黎 所以有少少蒙
咁)

唔夾既頭髮直接卷 仲散得得人驚

咁你條路仲有好漫長

我做左15年了 不過我15歲就開始做到而家

係架 睇住呢幾年變得好快既野

甚至好多後生變左我岩岩講果個版本

但呢行真係好靠浸

如果你有想法而又有堅持

即係想做好

簡得岩地方跑 同埋 你自己既努力好緊要

如果你既努力大於環境 先會創造到個價值同你想要既野

好多捱唔住所謂既窮

係佢係空餘時間 不思進取 各種打機娛樂 hea
因為而家打機太方便

我好鐘意打機既都 但從來無係返工時間打 同埋我唔玩手遊 有d 低質
有冇人去過呢間?
平時染頭髮多

伏: myha_irshop
同一時間可以約5個客 等到世界末日
一開波就比shiseido色版我
揀完之後話shiseido要加錢
佢個package係洗剪吹 染 焗油
去到吹頭 我問佢係咪會再焗
佢話 下,頭先焗左(講緊洗頭時落第二次護髮素可能係)
等左30秒都無就沖水
澳寶焗油都要一分鐘啦

唔伏: bentam_hair
跟左幾年
baby light/balayage果d幾有心機做(親自落手)
我想電髮 佢都認真幫我睇頭髮,太爛唔比我電
無sell我濕鳩焗油修復可以再電髮果d鳩野

遲下再去試伏
有無人試過kay c 或者 Yonda
或者邊層有無提及過 想試
Yonda未開之前搵過個髮型師電 幾好 係有啲貴
想問下染髮劑係咪你面前開盒就代表冇伏?
聖誕搵咗 mooncheunghair
超級有心機,同場好似見有助手,但佢漂染剪自己跟哂
雕花咁仔細出到嚟真係幾靚
有一樣嘢幾欣賞係全程都唔多講嘢淨係做嘢,整完會教我點打理同埋平時點set
我係男 我都諗住搵佢電
但而家有啲驚喎
有冇人試過herman hairstylist?
唔同髮質唔同價錢但我覺得值嘅
同問
有冇巴打絲打試過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞