[你問我答] 蘇格蘭生活5年

1001 回覆
165 Like 18 Dislike
生活一定會平啲,你交通同屋租已經低,生活水平又低啲。
Bodyguard咩人都有咩口音都有,同香港機場男廁差唔多係冇亞洲人不過你可以去做
餐廳成日請學生做part time 所以應該有
其實師兄想做bodyguard都應該幾大隻點解唔考慮入英軍?係揸BNO可以入伍喎
幾多吓,聽講啲老世幾閪吓
正shit,
戲個套bodyguard
哦對唔住我冇交化
啱啱聽完應該係Glaswegian 同埋個男主角喺Glasgow附近大應該冇錯
Aberdeen good place?

番茄醬
睇完outlander 覺得high land 好靚 淨係去過Edinburg
想問下住宿咩價位?
對唔住我住愛丁堡唔係點出城Aberdeen 冇去過不過我聽人講華人都唔少,至少開到間華人教會
咁又口味重咗啲
Two bedroom flat 做例子:
City Centre £1000-1500 per month
Otherwise £700-1000 per month
可能有始終我係蘇格蘭TG谷主不過我真係唔知
我想少華人呢
雖然5+1後應該週圍都多
明嘅明嘅
Inverness 囉
連超市都冇幾個
點睇我大學畢業諗住去蘇格蘭做whisky相關行業?
呢個我真係唔清楚,我唔係讀法律
https://crime.scot/culpable-homicide/
呢行我真係唔知不過應該有demand不過你要expect喺酒廠做?Or 開鋪賣whisky?
仲有你請我飲我唔介意
鍾意邊隻威士忌,有蘇格蘭口音未?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞