[你問我答] 蘇格蘭生活5年

1001 回覆
165 Like 18 Dislike
愛丁堡最可愛
有nightclub
話説我上年住Nightclub正樓上
Localisation campaign for game testing, 一定要鍾意打機,果d都搵到d錢 part time/full time ,簡單來講,就係個game造好左,跟住你check 下佢中文版翻譯成點,有冇野錯,user experience 點,可以work from home起碼
女點溝
上年有黎fringe 做嘢
機會一定有,多唔多睇工種,文書可能少啲,不過高學歷同高勞動嘅就長期都有。
一個月洗費連租大約£1000-1500左右,想遠離繁囂可以住市郊地區不過最好有架AE86
我都想知
我當初都係咁,你住一年就會習慣
絲打我瘦底好怕涷
蘇格蘭既涷係咪香港果種濕涷
年年Fringe一係返學一係返香港今年留喺愛丁堡就同我武肺屌
有,啲奶全部Scottish Milk
方便執屍
係乾涷對唔住
我有sensory overload 入唔到nightclub(個人會好辛苦)同埋我唔鐘意亂咁同人搞
全天然正超香超滑,香港嗰啲假架啲奶!
佢地搽咩護膚品多
感覺蘇格蘭人個個都崇尚自然
護膚野係咪用無添加多?
呢度啲人唔係搽好多,身邊嗰女仔friend都係搽lotion有時化淡妝,通常大學入面化濃妝嘅都係English(佢哋好撚鐘意瘦面妝)或者大陸閪(仲要好樣衰過素顏)。
講真蘇格蘭人唔會點睇樣同衣着。
最後想問
佢地鐘唔鐘意搽香水
好多外國人啲香水好濃
真係好抗拒
推 一國兩制已死
多條戰線要人
香港自治法案 retweet國際線
35+ 黃色經濟圈 快閃文宣
BNO 5+1 提取強積金 特區免簽地位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞