[你問我答] 蘇格蘭生活5年

1001 回覆
165 Like 18 Dislike
咁快有,不過我都會問人攞定haha
其實問Professor 攞佢就會俾你😂😂😂

flower of scotland
冇街出仲有咩做
其實我會唔會識你sosad
可能識嫁。香港人讀CS都冇幾個
wait, did i say i studied CS??? lol
I mean am studying CS (and maths)
邊間U,唔知你有冇講過,我唔想追番頭15頁
E, H or N?
UoE九月Year 4
其實我讀engineering,岩岩grad左
真師兄
你有冇挽Hyperloop,我啱啱落左莊
唔同uni呀我地
HWU
冇你咁勁呀巴打
HW其實唔錯。我中學好多人去讀精算
我好毒,冇入任何soc
Kong Soc 都冇?
冇呀,淨係讀書同做project...
喺uni好似淨係識都兩個香港人,因為踢波
可唔可以分享下有咩transport類基建
巴打做consulting firm? 多唔多外國人做?
邊區多d consulting firm?

其實Meng vs msc 分別大唔大??
scotland對考牌重唔重視?

多謝巴打
transport類既基建(硬件上)我唔算知大多,但而加有好多project係會話發展一啲software, middleware, edge tech去完善safety同system

我唔可以話喺consulting firm做,我喺from academic side,同一啲firm合作做research,或將research project實現。可以話係uni同firm一齊請我做野。所以英國research都唔係咁廢

MEng好似會易啲入到royal society嗰啲,我唔係太sure,我覺得主要既係外國人唔明個system,會問點解MEng係undergrad。MEng多左一個半年必做既實習,都真係改變一個學生唔少

考牌重唔重要黎講,我就一個都冇,我覺得重要既係佢承唔承應個學歷... Civil我唔太清楚,我未有朋友做呢行

唔知答唔答到你啲問題,唔好嫌我覆得慢
個post係咪比我玩死左
唔係純粹係唔多人對蘇格蘭有興趣
人哋Barr 有ice-cream soda 嗰個先係cream soda
Irn Bru 就係Irn Bru
正,我都勁鐘意飲irn bru
住城市係OK 嘅,但係鎮仔你一定要有車
其實好有興趣,但又始終想去個香港人聚居嘅地方
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞