[你問我答] 蘇格蘭生活5年

1001 回覆
165 Like 18 Dislike
我估大家都係等下年bonus,出完就走,到時可以同你做neighbour
我點都要做多年先走得...只怕到時走唔走得甩係問題
下年差唔多,1月apply VISA,都可能要等幾個月先批。你有冇去過edinburgh,點解會選呢到既?
(我見有D IT 工做下,所以來,好似都幾安全咁)
唔怕遠就uphall 有火車
Livingston就再遠啲
如果broxburn就搭巴士搭到你傻
我都係之前聽講果邊治安唔夠好所以先問下...
我係有諗過 uphall 附近
我應該要蘇格蘭先可能認我專業資格所以過去試下
如果要讀書先拎到就可能會返英格蘭機會多少少

去過兩次....舊年先去完 Highland Roadtrip 黎
其實我最鐘意的地方係 Fort William
支持些路迪定格拉斯哥流浪
你有專業資格咁咪易,英格蘭,都係london啦,做開邊行
咪又係教書....不過我以前係教英文小學同埋有教開唔同科
睇下會唔會有機會做得翻啦....唔得咪去楂 van 仔送貨
講起van 仔,我都冇牌,香港學會唔會易d 平d?
一定會易好多....同埋英國好多都係棍波
所以係香港一定要學....(同埋依家唔駛錢政府資助你學)
有政府資助咁正,心思思中
係rightmove見到 kibride既樓幾平,個頭治安係唔係麻麻地
學費17萬一年左右
hearts
想問下當地人點睇University of Strathclyde?
心思思諗緊讀一年CS MSc 轉field同了解吓當地環境
U of Glasgow 學費好似要成23k
當地女仔靚唔靚?
Strathclyde麻麻地
各花入各眼
咁真係放棄
我做左幾年野讀番都覺得好辛苦
辛苦都算,讀唔起先大問題。去其他地方讀都冇咁貴。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞