[你問我答] 蘇格蘭生活5年

1001 回覆
165 Like 18 Dislike
yes sushi 仲係唔係度
想讀engineering, 邊間U好,我希望去d安全啲嘅地方讀,巴打,有冇好suggestion?

另外見Crime rate esp knife crime rate very high, 係咪真係好得人驚㗎?點樣可以安全啲?
喺呀
我嗰間讀engineering唔錯
見到啲有寫 'Choose Life Not the Knife' 既地方就要小心啲
Thanks for your prompt reply!!!

咁係咪一般都可以住3年宿舍?
哈, 我岩岩放工
好似會保證你一定有得住一年, 但我未住過
我高中住得再遠啲 Broxburn
日日搭巴士番學搭到想死
「葡國人」?

有冇愛隊【足/欖球】?
我高中行十五分鐘到
1. 係
2. 對足球欖球冇乜興趣
Edi U 會Guarantee 你 Year 1, 之後自己食自己
Broxburn 治安係咪好差下?
英文書呢?(非教科書
其實唔少香港人有睇英文小說果啲
啲小說都係外國人自己寫番
照計唔會差好遠
比較擔心既係佢獨立公投
2014投完,如果真係10年再投2024又投過
2021去到都要2027先bc到
唔怕無bc做scottish,係怕又無bc又做唔到scottish
想問下scotland睇醫生睇牙大約幾多錢
未去過Scotland, food truck 盛唔盛行??

諗住過去既做兩三年打雜適應左當地文化同識d supplier 自己開小食店或者food truck
呢個真 到時Scotland 話唔認 BNO 就大鑊
利申 冇 BNO 97後
跟Washington accord, 香港舊制BEng 已經可以考MICE CEng
住左2年 無咩野 5點後人影都無隻
唔怕, 只係怕佢獨立唔到
都有啲, 但唔多, 我都成日覺得有得做
可以考既, 我覺得可以考左先
呢邊做ceng有啲唔同, 唔係淨係考出黎, 要有公司推薦, 又要寫啲野話你自己做過啲乜咁... 好似係咁
有無去過尼斯湖睇水怪先
咁都好,我夠一家三口食就得架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞