[Mac撚] 用家/買機集中討論(39) 冚球鏟仲買Mac機敗家仔圍爐區

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
我喺屋企都長插mon
開晒MacBook同個external部機熱到
開埋SideCar
會唔想掂部機
原來mac有得自己拎出去upgrade? 一路以為全部mac都係無得自己upgrade 咁好似mac抵玩好多喎
iMac 27" 同 Mac mini 2018先可以自己換RAM
其他model冇得自己換

或者你勁有錢可以上Mac Pro
換完之後apple care會唔會唔包
非人為損壞都包
今晚8點MacBook pro有新發佈會?

se preorder咋
咁on9 我想買MBP都唔得?
係咪iPhone SE開賣咋
等到8點開返咪得
Ios都有 早幾日叉勁慢先發現
拆開佢自己升級
唔難整
長插typeC mon可以叉埋電
直接拍落個keyboard就開機

用緊LG ultrafine 嗰隻
係咪三叔都有隻curve Mon 一樣都有thunderbolt 3?
想問下 就咁係window拆隻hdd出黎 mac認唔認到?
可唔可以就咁拎返d file?
你開咗個optimised charging去叉電嗰時佢其實會有notification話你知佢會set到幾點叉爆

但Mac嗰個玩法係唔會叉到爆,cap死喺某個percentage
10.15.5 beta緊咋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞