[Mac撚] 用家/買機集中討論(39) 冚球鏟仲買Mac機敗家仔圍爐區

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
Turbo boost switch
響marketing角度衣家係最好機會出iMac,全球咁撚多人鎖響屋企焗用垃圾舊機或者細mon laptop
14.1"我一路都覺得可以隨時出,因為粒CPU一早ready,尤其係如果根本未擺miniLED的話,姐係好似16"咁起碼出一水普通背光
iCloud tabs係Safari內部已經有既功能,Mac機同iDevice之間係share同一個pool既tabs,咁你可以成日周圍互相搵番另一個device上緊既網
當然呢個功能Chrome都做到,尤其如果你電話係用Android而PC/Mac度又用Chrome的話
不過你提埋hand off呢個功能就令到Apple呢面Safari更完善,佢基本上係自動化左cloud tab pushing

有無巴打試下係咪上網/ download 野CPU 都會上到 100度
慣左做野會開好多tab 同要用VM. i5/16 會唔會有問題?
https://youtu.be/kzqKueUhbKk
呢個係我點解一直用safari嘅原因
點解? 我成日用覺得幾方便
想問下新air係咪唔俾downgrade 去mojave
尋日整左成日都搞唔掂
明白哂thanks 坦巴
用緊pro 版, HK$7x 比得過
可以某d apps / 插電先行turboboost, 又可以控制埋風扇轉速, 唔使另外裝macs fan control
免費版只可以開同閂turboboost
你有冇睇錯我打乜
睇嚟要打少啲丁
條片exact7ly係我啱啱問緊嘅嘢
新SE出撚硬了
官網本身有既iPhone 8/7防護貼衣家寫加埋兼容「SE」
CHING 有冇遇過關唔到turbo boost既情況?關撚完冇反應
舊機用新os都開始慢
我直頭係install咗不過用唔到
熄左turbo會唔會lag機
一樣,開個geekbench 5照樣turbo boost左
你地幾個都咁講, 我今晚番去試清楚先

FAQ 提到有d steps 可以做, 有冇巴打可以試下
https://www.rugarciap.com/faqs/
1. Does the app work with macOS Catalina?
2. Turbo Boost won’t disable on macOS Sierra or newer (High Sierra / Mojave).
3. Does the app work on macOS Sierra and/or High Sierra?
新機冇辦法downgrade番之前嘅OS係常識嚟㗎喎
巴打用緊? 用緊mac os幾?
巴打,裝完要去setting security果版approve左佢,之後move佢去desktop就用到

on99搞咁多野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞