[Mac撚] 用家/買機集中討論(39) 冚球鏟仲買Mac機敗家仔圍爐區

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
有冇巴打用Photoshop 2020 ,想open 一張相嗰陣,左面揀左 Photos 但啲相無顯示出嚟?
我想請問下,mac 可唔可以藍芽連ps4 手制打機?
使唔使買sony 個adapter?
OS 10.15可以直連
有冇巴打有無線mouse 推介?主要用黎執相用
之前聽人講隻Magic Mouse 好似係大伏
想買logitech mx master 3
有冇巴打用緊分享下手感?
唔好講喇都on9,我隻craft根揀本變左插線KB永久叉電
我到衣家都仲唔明點解續航力低到咁,藍芽+背光姐
掂喎
一直用緊mini駁mon加部PS4
但就煩緊換iMac後冇位放多隻mon玩PS4
咁就可以用iMac玩PS4
未過保應該要battery health折損低於80%先受保
而你個case可能唔止電損,突然無晒電或者系統以為電池無晒電係屬於壞機
mx master 3 加logitech craft

配iMac加iPad一流
Nooooo
ps4唔可以插iMac架
用remote play會有小小lsg
除非imac 同ps4同router 3個都插哂線
MX Master 3超正
就算原價買都值
Hiii 國絲

我M950T>Master 1> Master 3
而家master 1就配公司laptop
Master 3就配iMac加iPad
thanks 巴打
通常以為iMac+remote play可以代替隻mon既人試完之後都會死死地氣去買HD60s 或者吊起隻mon拍隔離
mx master 3好似好大隻咁
想問下佢可唔可以就咁用藍牙做connection? 還是一定要用佢個usb 接收器做connection?
可以用bt
iPad都用到
iMac好少有野壞⋯⋯HDD?
你見iMac個ac平過MBP就知
大隻只係一時
好快會慣
我由mx anywhere 2s轉去mx master 3兩日就慣
有時用番anywhere 2s仲嫌佢細

我用嚟pair iPad+MacBook+NUC
因為可能有時會拎出拎入
咁anywhere會好好多
我指用remote play
都知會有delay
但土地問題都冇辦法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞