[Mac撚] 用家/買機集中討論(39) 冚球鏟仲買Mac機敗家仔圍爐區

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
又廢唔晒嘅 At least有足base clock
佢有足9W TDP跟足煙條架 係煙條啲TDP得啖笑
唔咁整點焗你上Pro
雖然話散熱廢乜乜乜
但用咗幾日Air真心唔錯
Keyboard好過蝶式之餘比以前鉸剪式更好
文書睇片冇投訴(我用safari)
電頂到一日

係個cam真係終極垃圾
要做 video call請用 iPhone iPad

剪片作曲唔好問我
I3定I5
想問係咪隨便用下都FULL LOAD
2015 pro喺呢個年代應該唔會好太多
見你話等pro以為你諗住用嚟剪片

Air個散熱雖然廢但文書應該冇問題
mac撚通用用唔用防毒 或者用開邊隻
i7 未試過full load
請教下各位意見
想買部iMac,但係唔識點揀
我依家用緊MacBook Air (13-inch, Early 2014)8GB嘅,
中學嗰陣老豆買俾我上堂用嘅,
依家讀VM但係遲下冇諗住做呢行。
平時會用ipad畫圖再airdrop個PSD上MBA
會剪下啲旅行片,一條片半粒鐘 (我知唔算好多)
但係依家剪會成日話我唔夠位,同埋慢。
會行山影相,執下相咁,想喺iMac J返啲相,
真係唔識點揀,想請教下各位
無用,乜網都會上,但唔覺有問題
i5
除咗開始裝app full load之外未試過
轉咗Air之後iMac個trackpad拎咗俾iPad用
嘩頂你好正
visual merchandising用AI畫display嗰啲
即係櫥窗設計依家要成日交功課先要畫得多
收到!唔該曬
其實唔夠位可以換nvme
爸打 PD轉macsafe線係咪即係可以USB-C叉電?
係咪要自己拆機?我唔識呢啲啊
身邊都冇乜人識電腦嘢
我要google先知咩嚟😂sorry啊
8/16GB RAM?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞