[Mac撚] 用家/買機集中討論(39) 冚球鏟仲買Mac機敗家仔圍爐區

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
出面嗰d 你都唔知人地壞乜點整,無保證
部refurbished 除左盒最外面張紙皮唔同, 睇唔出同新機有咩分別, 比你之前都換晒新機殻新電, 又可以買apple care
唔知個discount 點計, 但我部機同新機比平左4千幾, 又跟得番足保養, 咁又有咩所謂
萬6果部,加埋ac,萬9埋單
4th 係叫 iPad with Retina display
5th 開始先係叫 iPad (n th gen)
3->4仲要由30pin轉lightning
已經改返
以前iPad mini 2都係叫iPad mini with Retina display
當年一出真係J到一地都係
一出即買64GB
不要再說了
小弟係iPad 3rd同mini 1st既雙重苦主
Lm等mbp 14
呢兩部明顯過渡款都比你買曬
咁又要幫自己兜吓
當時你如果記得係iPhone 4因為開始retina而有好大突破
咁自然地見到iPad都有就即時落踏
而部mini我係主要俾老母打麻雀

其實慢都無咩野,兩部最大問題係CPU太廢搞到iOS都裝唔到太新,連俾佢地做某種remote app都唔得
買得過嘅iPad嚟講
iPad係iPad 2(A5)同iPad 6(A10 9.7吋)
iPad Air 頭兩代(A7, A8X)
iPad mini係得2(A7)同5代(A12)
Pro係上一代(A12X)
想知買新macbook air 2020 13"
$6999嘅型號
如果直接去apple store買
我淨係想將個cpu由i3升i5, 其他spec唔變
可唔可以即場拎機?
想由windows轉會試吓
thanks
升級一定要上網訂,想即場你就買高配版
想等埋年尾16吋升級先買
好難捱
你網站應該睇錯咗學生價
唔該哂
咁日後想加ram/ssd
加嘅價錢係佢會報價, 定有price list睇?
ram同ssd都冇得後加
所以你要買嘅時候加埋
唔該哂
因為6999果款
個cpu好似麻麻地, ssd太細
諗緊升級呢2樣
前幾日重新開機畀佢update咗之後
今日部12吋macbook唔識叉電
唔插電都顯示充電標誌
插線都唔識響 話係‘未充電’
係咪收得皮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞