【校園】【足球】【少甜】溝到女神後我決定......

779 回覆
73 Like 5 Dislike
小喬?
yes
得半隻眼你都認到
viutv嗰度劇呀嘛
我之前有睇開
所以見到張圖就有啲印象
(五十八)

「呼。。。我要飲水」Nicole喘晒氣,人生第一次感到親密嘅美妙。
「幫我斟多杯啦」我都要飲返杯水冷靜個人,明明同佢未有確實嘅關係,但已經幾乎做出越界行為,「Nicole,頭先。。。」
「嗯?」
「冇。。。硬係覺得。。。」
「something we should not do?」
「係掛。。。不過我想講,我對你係真。。。」
「我知呀,冇話你假喎,頭先我都冇推開你,其實有一刻我有諗過,但我接受咗」
「咁。。。做我女朋友?」
「咪住先,我揀男友好嚴架,你都未做到我要求」
「一場波3粒罰球太難啦。。。」
「原來你知道。。。」
「我冇忘記過,只係曾經冇去努力做,而家嘅我會做俾你睇」
「一季,一季就得」
「知道!」
「淨係呢樣唔夠架,起碼你要做到facebook上啲絕世好男友嘅條件架~」
「放心,我一定會!」硬係覺得佢敷衍我。。。
「瞓啦,好攰」
「嗯,咁早抖啦」
「攬住我瞓。。。」
「ok~」

第二朝起身,其實嚴格嚟講冇起身,因為我地都冇瞓,但亦冇講嘢,純粹感受雙方甜蜜嘅擁抱。我都係第一次同女仔瞓過夜,小佑難受咗成晚,唯有去廁所自己搞掂佢。
「喂阿佑,快啲啦,好撚急啊屌」一朝早又聽到條友喺度鳩叫,諗返起原來只係幾個鐘前嘅事,但就好似隔咗好耐咁。
睇嚟阿健真係好急,我一出門佢已經搶閘衝入去,我同Nicole只好無奈咁笑,「尋晚嘅事。。。」
「冇人會知」
「但係你呃到你好兄弟咩」
「咁你想唔想俾佢知?」
「佢嘅話我ok」
「嗯」
「你諗住直接講?!」
「咪傻啦,其實唔洗我講佢都會估到,所以順其自然啦」
過咗陣阿健出返嚟,就到Nicole入去梳洗,「喂,你地尋晚好激烈喎」
「咁你都知?!」
「我醒咗陣,咁咪幾好,有情人終成眷屬」
「其實未一齊架」
「哦?」
「總之唔好再提啦」
「得啦,明嘅,我聽唔到睇唔到」
「屌你啦」真係大撚膽,睇都算,仲要聽。。。

呢一日我地都係去著名境點到此一遊,就好似Parque de El Retiro呢個馬德里市內最大公園,去影相打卡消閑,仲有馬德里皇宮同Museo Nacional del Prado,西班牙最大嘅美術館,去做一日文青,感受馬德里市曾經嘅輝煌時代。喺返旅館途中,經過一個石屎球場,入面有堆應該係中學生踢緊波,今日我地都冇買嘢,兩手fing fing,於是我同阿健都衍生一個諗法:落場踢埋一份。而且,我亦可以向Nicole傳達我嘅心意,既然你鍾意P祖,我就做P祖俾你睇。「Nicole,我唔想再拖,一場,我會遵守返當初嘅約定」
「。。。」Nicole冇講嘢,只係咬一咬唇,然後行去場邊。

對上次同阿健踢石屎場已經耐到唔記得咗,我地問到人借兩條啱size嘅短波褲,換埋就開波,「喂阿健,搏多啲罰球俾我射」
「收到~」
開波冇耐我拎到波,直線送去阿健俾佢爆,佢俾人掂一掂就即刻「啊!!!」嗌到中槍咁。然後就碌地沙。。。嚇到對面係咁sorry,估唔到佢演技有啲料到,就係咁喺離門24碼呃。。。搏到罰球俾我射。右腳拉弓用力射死角,粒波直接彎入網,班鬼仔睇到wowowow 聲咁,我冇理咁多,直接對場邊嘅佢舉起食指作1字手勢。隨後阿健用同樣招數再呃多粒返嚟,而我亦射入,我對場邊舉起V字手勢,示意係第2粒。好快,球隊有人搏到第3粒,雖然距離有啲遠,不過班鬼仔已經好信我,「u can do it!」「into their face!」
弊,大力得濟!粒波望落會高出,但好彩我地呢邊係逆風,所以粒波提早向下墜,結果擦眉底入。入完之後全隊歡呼,唯獨是我冇再舉起3隻手指,而係行去場邊,攬住雙眼漸紅嘅 Nicole,「都話我對你係真,應承得你嘅都會做到,無論係以前,而家,定係將來」
佢左手亦攬實我背脊,右手打我心口,然後頭貼喺我胸前痛哭,「我就知你一定會。。。一定會。。。」
我冇再講嘢,只係輕輕掃佢頭,班鬼仔都為我地歡呼起哄。
甜到
小佑依然保持清白之身,哭𠹌咗
sor個章數錯咗
佢仲有阿健
阿健好慘睇同聽咗成晚

能成為密友大概總帶著........
我仲以為一季嘅意思係後備上場隊三粒
點知係街場入三粒
係後備上場冇錯啊只係阿佑廢時再拖啦,拖下拖下又冇機會
咁又唔會成晚,醉醒一醒就瞓返架啦
阿健俾Nicole搶左小佑
故呢? 追上啦
(六十)

「bye~」班鬼仔好熱烈咁同我地講再見,我地3個就不帶走一片雲彩咁離去。唔知阿健有心定冇意,佢慢慢退後,距離我同Nicole幾個身位,而我就拖住Nicole行,「咁我當你係架啦喎?」
「你話係咪係囉」
「OK~」
就係咁,我地一直十字緊扣返到旅館,至於俾我地忽略嘅第三者就唔知行咗去邊度。。。

其實返到去冇乜嘢做,執完行李我地就相依在床頭盡訴心中情。「係喎,你幾時開始鍾意我架?」
「唔。。。冇話幾時啵,以前練波相處落啦~咁你呢?」呢一刻嘅Nicole充滿幾分小鳥依人味道。
「同你一樣,都係相處落,日久生情?」
「你估會唔會日久見人心?」
「先第一日就踩我。。。你好嘢啊你」
「你都慣架啦」
「係。。。你踩得仲勁過阿健,愛之深責之切啊」
「你諗多咗啦~話時話佢仲未返嘅?你搵吓佢」
「咁大個人未死得嘅,我wtsapp佢啦」

說時遲那時快,門鐘響起,「你去咗邊啊?」
「周圍行喳嘛,廢時阻住你地啦」
「咁我沖涼先啦」Nicole拎好衫準備行入廁所。
佢入到去閂埋門,阿健無端端塞一盒condom俾我,「你今年生日禮物」
「你想點啊。。。。???」莫非今次我後庭不保。。。
「屌,你真傻定扮唔知啊」
「邊有咁快用得著啊」
「去到李城我地頭,我返宿舍瞓,間旅館咪得返你地兩個囉傻鳩」
「咁都唔會進展咁快架?!」
「早兩日你咪又係冇諗過你地一齊,飲啲酒調吓情就得架啦,尋晚你地都係咁啦」
「屌,都叫你咪再提尋晚」
「係係係~你自己諗辦法啦,天時地利人和有齊,今次冇就唔知幾時再有機會架啦,你又抽唔到時間去澳洲,佢又冇可能成日嚟」其實又幾有道理。。。今個trip完,我要返西班牙,而佢就返澳洲,完全係地球嘅兩邊,再下次見冇1年都起碼半年。。。
「順其自然啦」
「第一次錫住人啊」
「你同Kassie好有經驗咁啵」
「而家成個小淫娃咁,好撚正」
「你都痴線。。。」
「我唔理你啦,執行李先」
由於今晚阿健清醒狀態,所以都係同Nicole保持返距離,廢時尷尬,反正阿健講得啱,到時喺李城佢返球隊,就得返我地兩個,乜都有可能發生。

喺馬德里第3日,食完中午我地就出發去機場搭飛機去倫敦,我地決定先倫敦玩,然後再去李斯特,因為廢時阿健走兩轉。由於飛機delay,去到倫敦都已經黃昏,所以我地先去西敏寺打卡,然後踏上西敏橋跨越泰晤士河,橋上望日落非常靚,亦幫Nicole留下倩影。之後就去倫敦眼同大笨鐘到此一遊。今日大家都好攰,返到旅舍各自梳洗後冇耐就瞓著,以最好狀態迎接第2日行程。
如果啲對話前加返啲名係邊個講就更加好。 睇到有啲亂
為表示仲有人睇 上水推一下
樓豬加油
呀健又知小佑著咩size 既
能成為密友
其實95%都係兩人對話,通常我會第一句句尾講邊個做緊乜/語氣,就知邊個開聲先,咁下一行就係第二個人講,如此類推

因為C:
K:
C:

咁樣應該出嚟效果好核突
全相喺更衣室由細睇到大啦
垃圾 依家阿豬阿狗都學人寫故
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞