【校園】【足球】【少甜】溝到女神後我決定......

779 回覆
73 Like 5 Dislike
(五十四)

當日,

「咦佢post ig嘅?」放緊暑假嘅Nicole喺度碌ig,「唔知佢而家點呢,應該忙到唔得閒搵我啦。。。」
「原來佢冇follow我」
「睇嚟真係好忙,忙到夜晚都要跑步訓練,一定好辛苦。。。」
「我決定drop physics啦,浪費你一年心機。。。」
「係喎,結他可以彈佢鍾意嘅歌,唔知佢鍾意咩呢?」
以上,只係Nicole見到我ig follow佢之後嘅內心獨白,本來佢想覆我留言問我鍾意咩歌,但俾屋企人召喚去幫手之後就冇咗回事。。。

「唔?無端端follow我嘅,我本身又冇follow佢,唔通特登search我?搞咩呀。。。」
「哦。。。post自拍呃like,但點解要搵我出嚟呢?Charmaine有留言,應該搵佢先係嘛。。。」
「頂,咩英明隊長啫,4強開始係咁犯錯,決賽又唔係贏佢,哈,唔知醜」
「士但喺佢張自拍覆唔好偷懶算」
以上,只係Nicole見到我ig follow佢之後嘅內心獨白,唯一一點唔同係佢有覆返我comment。

之後每隔幾日我就有出post,內容有球場,城市,煮飯,訓練自拍,幾乎每張Nicole都會留言窒我,「冇入波唔好返香港」「煮完唔好俾其他人食」「出街係咪好多人歧視你」「影其他肌肉猛男啦,你冇嘢睇」旁人睇到可能會以為我得罪佢啲乜,咁樣狙擊我。可能呢個係我同佢溝通方式啦,其實Charmaine都有諗過留言,不過總係落唔到手,再加上佢覺得Nicole比佢更好,所以決定默默like就算。

Roberto簽約了,可以入B隊踢西丙,咁啱有個前鋒走咗,佢基本上唔傷都可以有正選踢。至於而家我喺U18已經踢緊攻中正選,就算冇入波冇助攻,關鍵傳送同攔截呢啲中場數據我都好亮眼,所以教練亦表示我繼續有好表現的話,會俾一個機會我。另一邊箱,阿健入到李城U21做後備,有機會喺英超U21出場。可惜,我地嘅賭約我輸咗,佢決定12月嚟西班牙搵我俾我包起。「Nicole都會嚟」
「哦?做咩無端端搵佢?」
「我一路仲有同佢傾偈,而佢繼續做我軍師」
「估你唔到喎?想溝人?如果係佢嘅,去得過啊,起碼好過Charmaine先」
「做咩你好憎佢咁」
「你真唔知定假唔知?」
「到底有咩瞞住我,你唔係第一次咁講」
「佢唔係有錢女囉,佢住緊地方唔係佢屋企」
「超。。。呢樣我早知啦,仲去過佢屋企添,以為有咩特別」
「咁得啦,就係咁,咁你同Nicole夾埋時間話我知啦」
「嗯」
一定唔止咁簡單,不過唔深究,始終過去咗嘅嘢再搵答案都冇意思。
「喂,你開個group add佢啦,我又想佢做我軍師」
「好啦好啦」
得到Nicole say yes後,我地就開個3人wtsapp group。
溝女係掩飾,搞基係正職
(五十五)

「11月12阿佑生日啊,不如就嗰個禮拜啦,去完佢嗰邊,就一齊嚟我呢邊,點睇」
「我ok呀」
「就咁話啦」
就係咁,我地定咗趁11月國際賽檔期比較得閒,12號個禮拜嚟西班牙,之後個禮拜去英國。

喺暑假時,我終於同Charmaine wtsapp返,不過內容大概係日常生活,大家嘅近況,同埋佢不斷呻9月開學嘅mock exam。原來佢冇耐前贏咗跳舞比賽冠軍,不過要考試同埋搭擋唔跳,嗰場應該係佢最後一場跳舞比賽。大家都好有默契咁冇提起以前嘅感情,可能因為唔想難得修補嘅裂痕又再出現。

時間日復日咁過,我依然喺預備組踢正選,幾乎每日練跑嘅我體能強化最多,從以前踢唔足學界全場,到而家慳住踢可以踢足全場90分鐘,至於身體素質方面,我冇以前操咁多,因為肌肉量不斷增加影響我嘅靈活性,我決定只係keep住現狀,可以接受俾大隻佬或者黑肉腸撞到飛起,只要唔好輸身位俾人搶波就得。

嚟到11月10號朝早,Nicole同阿健都已經起程嚟巴塞羅拿,話晒都叫旅行,我地決定巴塞玩三日,馬德里玩3日,然後飛去李城玩3日,倫敦玩3日。見到阿健一刻,我地相擁一齊,自從學界比賽後兩兄弟已經好耐冇見,再加上大家飄泊異鄉,見到最熟悉嘅人都分外惺惺相識。吹水差唔多一個鐘,Nicole亦拖住行李行出嚟。
「嘩,佢索咗好多喎」
「咁佢不嬲唔差嘛」
「咁你仲唔去馬?」
「痴線啦」
「你以前鍾意過人架喎,唔好唔認」
「超,咁又點」
「諗諗佢啦,喂~Nicole~」

「嗨阿健」Nicole著咗件黑色連身洋裝裙,加一件牛仔外套,電攣頭髮嘅佢顯得更有女人味,平時喺球場見佢比較sporty,今日真係第一次見佢呢種打扮,望到我個人呆晒,要阿健拍我先清醒返。
我地先去airbnb民宿放低行李,然後去我訓練場參觀,順便介紹roberto俾佢地認識,可惜佢呢排腳傷,行動唔方便,都係打個招呼見過面就走。簡單食個lunch之後就去奎爾公園玩,玩足一個下午先出返去食夜晚。

第二日我地去咗巴塞市入面啲乜乜之家,物物之家,巴塞市其中一樣出名嘅係一個建築師叫高弟,市內好多建築都出自佢手,鬼斧神工嘅佢為城市增加唔少色彩,其中出名嘅xx之家有米拉之家,巴特羅之家,好多好多。。。臨夜晚我地去巴塞版彌敦道,蘭布拉大道。蘭布拉大道兩邊有好多商店、餐廳、市場、花市,仲有街頭藝人表演,巴塞人晚餐時間都起碼8,9點先開始,所以我地買完手信後去酒店放低,然後沖個涼著得正式少少去Caelis餐廳,一間位於5星級酒店嘅餐廳,揀呢間嘅原因係因為佢地話想請我食生日飯,於是我就好唔客氣咁揀咗佢,反正佢地嘅食行都係我出,請餐貴少少嘅完全講得通啊。

Nicole依然著機場見到嘅黑色連身洋裝裙,不過外面就換成披肩,再加埋化妝,今次我睇到o咗咀。。。「今日你好靚」
「多謝」
「我都係第一次咁著喳,見係你生日俾面你」
「哈,多謝俾面~」

食完飯返民宿,阿健酒量好差,返嚟冇耐就瞓著,我唔係好眼瞓就喺廳睇戲,
「你仲未瞓嘅?」Nicole睇嚟個樣都仲好精神
「係啊,唔眼瞓,你呢?」
「我一飲酒就好醒神架」
「喂,不如去後面座山行下?」
「而家?認真?」
「係啊,我隨時行得架啦」
「哦,咁我入去換衫」
野戰
酒後亂性
男主既魔法師臨時執照無啦
夜晚仲走去行山 cls
(五十六)

Nicole換返sporty打扮,我就拎枝電筒以防萬一,帶兩枝水,同埋少少零食就起程。講係行山,但其實係Jardins de Joan Brossa公園,一座小山丘,俯瞰港口,有人造石級可以行去一個海景公園睇夜景。「望慣你運動型,都係覺得咁樣襯你多啲」
「咁我不嬲都行開運動路線架嘛」
「死啦,係咪咁行呢?」
「你識唔識架。。。唔識睇地圖我嚟啦」
「唔洗唔洗,呢邊」
「信住你先啦」
「成日都唔信我」
「次次信你之後都失望嘅」
「今次唔會,一定~」

終於行到去公園門口,「冇開喎頂你,話咗你信唔過」
「照入啦,有乜所謂,又冇人捉」
就係咁,我地闖入一個無人公園,好彩佢冇關燈,唔係嘅我有少少淆唔敢入。「咦原來呢度有纜車架?!」
「你係咪住呢度架。。。好似乜都唔知咁嘅」
「我又唔係住呢區,邊熟咁多地方啊」
「所以應該朝早地,好地地夜晚嚟做乜」
「咁下次同你再嚟囉」
「哦。。。」Nicole個樣若有所思,咀嚼緊我呢句到底有冇咩含義。

公園入面有條人造路好特別,有幾個髮夾彎,我地沿住呢條路一路行,兩旁有沙地有石像,如果日頭嚟嘅應該幾靚。「嘩!!」Nicole無端端尖叫然後企我另一邊,「做咩啊?」
「有嘢喺耳仔附近飛呀!妖,我真係痴咗線先同你呢個時候出嚟」
「你都成日同我癲開架啦,行啦,我企草呢邊幫你擋」
於是我同佢掉轉位,我行入面多草嘅一邊,「嗡嗡嗡」屌!乜鳩嘢喺我耳邊一直飛,但我要面子唯有死頂,偷偷地搵手一撥就算,呢個動作俾Nicole望到。。。經過唔知幾個髮夾彎,我地行到一個平台,決定坐低飲水休息陣,「嗱,行出邊冇嘢飛啦~」
「擰轉身」
「做咩?」
「叫你轉就轉啦」
「唔轉!」
Nicole起身行去我右邊,見到我塊面唔知咩嘢咬腫咗兩撻,「Sorry…」
「點解你知架?」
「頭先見到你撥」
「呃你唔到添~」
「抖完行啦,聽日仲要繼續玩架,快啲行完返去瞓」

繼續沿路行,穿過一條馬路就到海景公園,「睇吓個水池幾靚」
「俾個任務你,搵日日頭你嚟呢度影返啲相俾我睇,我諗日頭呢度好靚」
「好」
行多幾步就見到一個平台,面前就係海港,亦望到大半個巴塞城市,「呼~正啊,我地自拍一張啦」
「自咩拍啫」
「我要放ig打卡嘛」
「好啦好啦」
Nicole好cool咁企我膊頭隔離,嘴角微微一笑,海景夜景作為背景襯托。
「我地好似第一次合照?」
「唔計今日我地3個合照嘅就係囉,你真係諗住post ig架?」
「唔得架?等人羨慕我同你影」
「你唔驚邊個吃醋咩」
「Charmaine?都分咗手啦,有咩好吃喎」
Nicole唔講嘢,淨係飲水然後合埋眼感受海風,我就喺隔離偷影佢。

大約吹十幾分鐘,我地起程返去瞓。去到第一次去嘅平台,我地玩沙地上攀爬設施,玩完坐長櫈食埋啲食物,廢時拎返去。「玩緊咩呀?咁入神」
「咪post ig囉」
Nicole偷偷昅我post乜相,我post今日啲風景相,食物相,仲有我地3個合照,唯獨冇post同佢嘅合照,不過佢冇問我原因。「係呢,其實你係咪仲鍾意Charmaine?」
「可能冇,可能有啦,有又點冇又點喎,都分咗手啦」
「係咁,同你嗰位死咗嘅朋友比呢?」
「你都識講死咗啦,邊有得比喎,同埋鍾意佢嘅係阿健又唔係我」
「係咁。。。同我比呢。。。?」

唔要女 要巴西佬
文呢
(五十七)

「我個答案。。。遲咗2年算唔算遲?」
「唔算,但點解當時唔講,而家先講」一向硬朗嘅Nicole,雙眼漸漸泛紅,擰轉身背向我唔俾我見到。
「因為當時我驚失去你」
「咁而家你就唔驚啦喎?」
「驚啊,不過而家嘅我有咗答案」
「行啦,夜啦,聽日唔夠精神」Nicole冇望向我開始向前行。
一路上,我地再冇任何一句談話。。。

而第二朝我地都好似冇發生過任何事咁,直到阿健無端端鳩叫,打破寂靜嘅局面,「阿佑生晨快樂!!!~~~」
「生日快樂」
「多謝兩位~」
我地執好行李後出發,先去廣場百貨公司寄託行李,然後我地去聖家堂,有18座塔樓,12座代表耶穌的12 信徒、4座代表4大福音作者、1座係聖母瑪麗亞同1座最高塔象徵耶穌基督。教堂非常宏偉,莊嚴嘅氣氛亦令我地3個變得嚴肅,除咗影相留念,更多時間係細心欣賞牆身雕刻,去感受建築師帶俾呢一座贖罪教堂贖罪嘅氣息。

食埋中午就坐高鐵去馬德里,我地去青年旅館放低行李,休息一陣就繼續行程。第一站先去主廣場感受市區嘅喧囂熱鬧,然後去附近嘅聖米格爾市場掃街,買手信,買小食返旅館食。同傳統市場好唔同,呢度非常乾淨,而且挑高明亮,行得非常舒服,我地買唔少生火腿即場食同做手信,市場仲有海鮮檔,即場買生蠔即場食,然後去熟食檔買幾味餸同啤酒,呢度買酒分分鐘平過買水,應該又係不醉無歸嘅一日。

正如我所料,酒量唔好嘅阿健飲冇幾啖已經面紅,本身佢對酒精有敏感所以好少飲,呢次旅程可能兩日已經飲佢一年份量。而我同Nicole就只係慢慢飲慢慢食,唔知係咪尋晚嘅事,搞到非常尷尬,唔知點樣開口好。阿健頂唔順去廁所,趁呢個時候我就開聲,「做咩尋晚唔俾我講埋落去,咁急住走」
「唔洗啦,個答案冇遲到,我亦好滿意」
「咁咪係囉,既然滿意做乜仲一副咁嬲嘅樣」
「唔知2年前你肯講嘅,我地而家會點呢」Nicole拎起酒杯輕輕搖,臉上泛紅嘅佢眼神恍惚咁望住酒杯。
「對唔住」
「放心,我冇怪你~」
「係啊,我鍾意你」
「嘩嘩嘩,我點答你好」
呢個時候阿健返嚟,「返去啦。。。」
「你好唔掂咁喎」
「係啊,啱啱嘔」
「係啦係啦,之後唔灌你飲」我發現我地三個飲得最多嘅就係佢,起碼佔一半,唔怪得佢咁辛苦啦。

「喂!到啦!醒啦」的士到旅館門口,阿健瞓到死豬咁
「我地扶佢入去啦」Nicole非常無奈
我將阿健由的士扯出嚟,然後同Nicole一人一邊搭膊頭扶佢入去。
「我沖涼先啦,你幫佢換衫又好,點都好,搞掂佢啦,冇理由要我女仔做架嘛~」
「得啦,你去啦」
話說回來,我都係第一次幫男仔寬衣解帶。。。
屌,都係唔幫佢換,又臭又熱,理得佢死

我將手信放返好,然後坐喺床度玩ig,碌咗陣Nicole行出嚟,佢頭包住毛巾,雙手喺度抹頭髮,身上只係著住一件白色浴袍,慢慢咁行去我前面張檯坐低,翹腳。此情此景,小佑慢慢抬頭。
究竟幾多人想睇剝阿健件衫
加速

我聞到一陣甜味同聽到瀑布嘅聲音
第一次幫男人寬衣解帶小佑.....
(五十八)

「拎酒嚟飲啦」Nicole塊面非常紅,而且眼神有啲迷幻,睇嚟沖完涼都係消唔到佢啲酒氣
「你仲飲啊?」
「飲水啦,我斟俾你飲」我起身行去茶水櫃
「唔要」佢伸手拉住我,用力一扯,我失平衡唯有即刻搵張櫈坐低
「係啦係啦,拎俾你」我行去拎酒拎薯片

「阿健咁渣就咪飲咁多啦,哈哈,瞓到豬咁」
「因為佢都知我唔飲得,幫我頂啫,佢由細到大都幫我頂架啦」
「吓?!乜你都唔飲得架?你兩個係咪男人嚟架」
「嚴格嚟講我今日先正式係男人~」
「頂你啦,最叻講呢啲」
「識我咁耐你知我份人架啦~」
「所以成日摸唔透你,唔知你邊句真邊句假」
「唔係架,你係拆穿我最多次嘅人」
「冇用啦,拆穿唔到你個心」講完Nicole飲一大啖酒
「其實你想由我親口講出嚟啫」我亦一大啖飲落去,「嘩,都唔明酒有咩好飲,你澳洲飲好多?」
「一時時啦,同roommate飲多」
「男仔嚟架?」
「有男有女,你吃醋呀?嘿嘿」
「係啊,知道自己鍾意嘅人同男仔住埋一齊邊會好受架」
「咁你可以定,其中一對係情侶,另外嗰個有女朋友」
「4個人住?」
「嗯,都係香港人,所以玩得好埋好fd」
「咁咪幾好,我喺度想搵個香港人都冇」我又飲多一大啖
「又話唔飲得,飲到咁狼死,因住飲肥呀」
「一次半次啫,嚟,飲杯」
Nicole同我敲酒杯,不過飲多一陣佢就頂唔順趴喺檯到瞓,「挑,以為你真係好飲得添,差啲俾你呃到」

我扶佢返上床,望住佢合埋眼面紅紅嘅樣,忽然覺得佢都有幾分可愛,堅強嘅背後仍然有顆少女心。我起身準備返自己床,忽然有隻手拉住我,「馬天佑」
我擰轉身坐落張床,Nicole起身,上半身烏向前,錫落我塊面度。
「你塊面咁乾架」
「我另一面都好乾」我擰轉另一邊面,佢再錫落嚟,維持5秒後頭慢慢移開,我地互相對望,頭慢慢靠近,嘴唇慢慢貼近。
Nicole有一刻想掙扎,不過濃厚嘅酒氣將我地團團包圍,呢種味道令佢頭暈腦昏。蜻蜓點水式冇耐,我放開佢,喺佢耳邊講,「你瞓低」
「嗯」
佢瞓返低,我左腳跨過佢條腰,然後跪坐形式坐佢上面,我烏低身,今次嘅吻更加兇猛、侵略,我溫柔咁輕舔著佢嘅唇瓣,然後柔軟嘅物體開始侵入佢口腔,「屌」Nicole講完呢句,直接放開僅餘嘅理智,伸出舌頭去纏住我,我雙手抱住佢頭,熱烈吸吮起佢口中嘅蜜液,兩人嘅唾液喺唇舌交纏中互相融合,房間亦傳來「啜,啜」聲音。

我翻開被,包埋自己,我地兩個身體都喺同一張被內,我望一望佢,嘴巴露出邪惡嘅笑容,然後就伸入被窩內,解開浴袍,然後輕輕錫佢白滑心口,再移向激凸嘅葡萄,用櫻桃形容應該更適合,粉紅色而又乾淨嘅乳暈,嘴巴開始啜吮佢左邊乳房,「嗯。。。」同時左手掌心柔軟處,覆蓋佢右邊乳房,作圓形按摩,感覺到乳頭已經勃起,將乳頭輕輕夾喺我兩隻手指之間,作前後緩慢摩擦,右手亦不安分咁向下移,忽然,一隻手阻止我右手行動,唔俾我摸落去,「唔好。。。我未ready…」
「sorry」
「唔洗」Nicole雙手勾我頸,將我拉落佢面前,我地繼續接吻。我地吻得難分難捨,一吻再吻,互相感受對方嘅味道,直至唇舌分離嘅一刻,藕斷絲連所牽帶出嘅銀絲直接證明我地激烈程度。

張圖嗰個女仔係邊個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞