[第二季][RPG] 打機識左個AI女朋友?! 《一起成為魔王吧》 第七版

956 回覆
76 Like 3 Dislike
我要小心寫呀下一章

你班友專登搵bug,走火入魔

係你d bug愈黎愈明顯
之前一篇已經講緊系統參照現實人物外觀來製作遊戲角色外貌,現在又再加真實能力反映角色屬性數值。

如果係咁,尼菲特一開波個樣俾人認為係男生,之後俾錢買道具整翻靚個樣,而現實約出來真子說尼菲特靚過自己,咁究竟個系統設計角色外觀點會將靚女變到男生樣

而現實身體能力加落角色屬性點數,安德魯捉左真子去禁室,那條鏈好像要幾百力量屬性才可破壞,既然系統道具去到需要幾百屬性點才可破壞的程度,即是1點屬性點本身的影響應該不會太大,如果靠現實加落屬性可以發揮出如此強大的體術,好似巴打講,點睇都唔會係幾點敏捷咁少
之前一篇已經講緊系統參照現實人物外觀來製作遊戲角色外貌,現在又再加真實能力反映角色屬性數值。

如果係咁,尼菲特一開波個樣俾人認為係男生,之後俾錢買道具整翻靚個樣,而現實約出來真子說尼菲特靚過自己,咁究竟個系統設計角色外觀點會將靚女變到男生樣

而現實身體能力加落角色屬性點數,安德魯捉左真子去禁室,那條鏈好像要幾百力量屬性才可破壞,既然系統道具去到需要幾百屬性點才可破壞的程度,即是1點屬性點本身的影響應該不會太大,如果靠現實加落屬性可以發揮出如此強大的體術,好似巴打講,點睇都唔會係幾點敏捷咁少

岩岩出果隻巴打角解釋左
有影響唔係完全一樣,男角都可以好似女人,比人靚既感覺

屬性係加點數值,至於體術要配合運動神經
後者可以用自身能力彌補,單靠自身能力就飛唔到咁既意思
如果將現實角色反映屬性能力,改成隱藏數值加乘會唔會好一點?例子:智力屬性點一樣,IQ 120的人比IQ 100的人使用相同技能時的效果更強大。

岩岩出果隻巴打角解釋左
有影響唔係完全一樣,男角都可以好似女人,比人靚既感覺

屬性係加點數值,至於體術要配合運動神經
後者可以用技能彌補,單靠自身能力就飛唔到咁既意思
如果將現實角色反映屬性能力,改成隱藏數值加乘會唔會好一點?例子:智力屬性點一樣,IQ 120的人比IQ 100的人使用相同技能時的效果更強大。

其實係咁既意思 我冇好仔細設定,對劇情影響不大。

唔仔細設定是好事,我地易一點找到bug加字

唔仔細設定是好事,我地易一點找到bug加字

其實唔算bug下話 對劇情冇易響,和也既設定會細講,戲份幾重 唔好心急
係咪而家咁叫完咗俄服
真係慘,弱智同殘疾人士一開account就俾人屈機
真係慘,弱智同殘疾人士一開account就俾人屈機

到最後都係脫離唔到人生Online
我重以為講緊你反應快就打機反應都快d
棄左故但突然睇到個咁既設定想知
天生盲/啞/聾/色盲/斷手/斷腳/連體/有其他先天缺憾既人入game 係咪都係有缺憾?
天生盲/啞/聾/色盲/斷手/斷腳/連體/有其他先天缺憾既人入game 係咪都係有缺憾?

做乜棄故

遲下盲角係咁,反而會仲勁,因為佢超珍惜視力,同時聽力比一般玩家強,但係佢睇嘢會消耗疲勞值
出慢左小小姐
其實依個設定最終想講你心靈同意志有幾強,你既力量就有幾強,超載 就係潛能
係咪而家咁叫完咗俄服

暫時

做乜棄故

遲下盲角係咁,反而會仲勁,因為佢超珍惜視力,同時聽力比一般玩家強,但係佢睇嘢會消耗疲勞值

太多字了

做乜棄故

太多字了

竟然是這個原因

做乜棄故

太多字了

堅持,就完 係你高登叫我嚟架
文呢
點解ai要用紙寫式,有bug
寫字會快得過ai既運算速度?
加更啦

真係bug定點
加更啦

真係bug定點

神神子啲運算能力好似越黎越差,係因為佢人性化既問題定作者唔小心
如果係前者既話,即係神神子遲早變弱智?
加更啦

真係bug定點

神神子啲運算能力好似越黎越差,係因為佢人性化既問題定作者唔小心

前者,想寫佢同真人越嚟越似。但佢的確用紙計,仲要畫圖架嘛。

不得不說你地睇得好仔細[
加更啦

真係bug定點

前者,想寫佢同真人越嚟越似。但佢的確用紙計,仲要畫圖架嘛。

不得不說你地睇得好仔細[

咁佢運算能力係咪會繼續差落去,因為我見佢好似相對之前慢左咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞