美劇集中討論區 (34) Devs | My Brilliant Friend S2 | BCS S5 | WW S3

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
楊紫瓊
BREAKING: Tom Hanks Has Coronavirus

過去呢半鐘
鬼佬心諗: 世界末日架喇又封關nba又停埋 tom hanks又中招
黎緊d野停哂 分分鐘戲同劇都唔洗拍
抵死啦之前重話overreact

大獲啦佢地今次d交差感染實好勁
NBA已經停左
意甲又有人賴野

乜都停哂等睇全個娛樂圈停頓
咁玩法真係全世界爆煲
仆街成世都要帶口罩
中共真係毀滅世界

真攬炒比佢累撚死
依家日日都好有末日feel
my brilliant friend係神劇
好好睇
雖然劇情好趕、d關係好亂,同埋ending又見到佢,Lenù個含春樣
進展得好快但又好好睇
喊撚到痴線呀我呢度 其實由佢個仔介紹佢地間屋已經開始想喊

lila好悲哀生果仔係真男人呀好可惜今集見唔到佢
lenu好成功想知個教授仔係咪真係會同佢結婚
但nino又返黎搞搞震 .....如果教授仔真心對lenu好 應該會好完美
個仔叫Lenù阿姨衝去抱佢嗰下sweet到
豬肉廠個Lila真係睇到好sad,明明係個聰明女但搞到咁 下季似會做IT狗 話讀programming書

想睇Lila、Enzo同囝囝生活,點知拍都冇拍講幾句就算

Lenù條大學線相對冇咁好睇,係發燒同番Napoli屋企嗰part正,老母
同助教會結婚生仔,跟住就會發生d嘢

仲認得佢
淪落到咁sad到但lila又同時有種能屈能伸打不死既feel
好似主要係enzo讀?
如果當初揀左生果仔係咪就會係呢種生活
唔係幾明點解elena拋lila個箱落河
返屋企果part又係幾鬼感動
期待
屌 不過諗起支那肺炎都唔知會唔會搞到S3 delay
返hood幾好笑
老豆周圍曬命,行過個個望住佢
返到屋企又玩鳩佢:叻啦!教授!

老豆最鐘意拎佢哂命
老母: 以為包野入面有野食拆咗
細個果陣佢地話讀書無用
好彩老師....

老師
諗起elena睇返lila本野d評語又想喊
見佢拎返細個D野黎睇,我都覺得好似過左好耐
但其實S1都係2018既事

一見到本野即刻諗起佢地細個啲劇情好感觸
記得本野係佢地細個去睇海失敗 lila比老豆掟出街之後有一排都冇返學
佢留喺屋企畫
elena果陣好掛住佢 冇見佢好耐

唔怪得知肥仔下一幕成隻癲狗咁
死,唔太記得生仔呢幕添,Nino有在場咩? 淨係記得有close up Lila大叫

啱呀 冇影過nino淨係影lila
唔知張相係搞笑定cut scene可能玩野多
明顯bts photo la,4眼仔在場一早比肥佬打爆眼鏡

肥仔自我催眠咁勁即刻扮冇事啦
對老婆就係
洗咩比面呢條契弟
咁都忍得,食屎都得

肥仔算吧啦本身老婆個心就唔喺度
最尾兩集睇到又想打獲佢 原本以為佢會好返少少
lila大佬廢到還下拖都冇
其實呢兩季就係睇lila做tool
比人推黎推去,無得揀
最慘係比人搞大個肚

成世人最錯係咪就係嫁左肥仔
又唔係佢錯
成家人迫佢,可以點
你睇去完honeymoon返黎佢多左隻熊貓眼
但無人理佢
一早就應該著草
最好就生仔前....

當時好似係迫佢揀酒吧仔 結果佢鬥氣要左肥仔?
其實以佢呢D性格 當時點解會比人迫到就係為左間鞋鋪?
肥仔當時同佢有咩火花 點解會一齊左
未結婚前就應該走 .....
揀邊個都死
比人迫到因為佢唔係傻
走佬...講就易
岩岩成年,無學歷無技能,做得D咩
依家都難啦,何況幾十年前
得兩集要重溫都唔係好阻時間姐
依家佢地D廢中廢老就係做緊我地之前做既野
搶物資
後生就搶平價機票去玩
原來加開左咁多場
但啲位買到好有pattern
where is酒吧仔冇哂影
佢呢隻烈女type 我覺得佢未必會驚走佬
依家都同走佬冇乜分別
屌 鬼佬都搶廁紙真係
香港人點解走得咁前
devs今集
fake哂以為真痴線婆
咁搞法下半年都唔知有冇嘢睇
果陣睇唔清士多仔份人
婚禮請左酒吧兄弟,先知中伏

依家同果陣點同,就算生果仔話肯佢都唔係即刻答應啦
係生活質素既問題,本身佢窮,嫁生果仔可以有樓有車
仲幫埋屋企,以佢既條件,算係咁上下
果陣走佬,邊有人陪佢,自己1個真係唔易
同有車有樓既生活係無得比

就好似第一世界國家既人享受既生活水平都係靠剝削
第三世界國家既人,如果我話大家停止剝削,
但你要好似非洲人咁生活,要去sweatshop做野你肯唔肯

香港無民主無法治,你又會唔會移民去印度
一直諗唔明要廁紙做咩
佢地又好野喎,真係唔戴口罩
睇reddit有條友笑個boomer帶防塵口罩
大佬,有N95我唔用咩
今日一起身睇新聞所有拍緊既劇停哂咁滯
FX Series ‘Atlanta’, ‘Fargo’, ‘Snowfall’ & ‘Y’ Shut Down Over Coronavirus Concerns

Fargo唔好呀
Euphoria停埋
Production on Euphoria has stopped because of coronavirus

Succession有機會係下一套
今次真
成個部署好完美
睇嚟睇埋Westworld KE 就要入寒冬期
岩岩睇左 係咪BC自己咁放出黎賣嫁
隔行隔位賣 但都無人買
同埋覺得佢果陣未睇得清屋企班人
依家叫佢為屋企? 佢都心諗

BREAKING: Tom Hanks Has Coronavirus

過去呢半鐘
鬼佬心諗: 世界末日架喇又封關nba又停埋 tom hanks又中招
黎緊d野停哂 分分鐘戲同劇都唔洗拍
抵死啦之前重話overreact

大獲啦佢地今次d交差感染實好勁
NBA已經停左
意甲又有人賴野

乜都停哂等睇全個娛樂圈停頓
咁玩法真係全世界爆煲
仆街成世都要帶口罩
中共真係毀滅世界

真攬炒比佢累撚死
依家日日都好有末日feel
依家佢地D廢中廢老就係做緊我地之前做既野
搶物資
後生就搶平價機票去玩
屌 鬼佬都搶廁紙真係
香港人點解走得咁前
一直諗唔明要廁紙做咩
佢地又好野喎,真係唔戴口罩
睇reddit有條友笑個boomer帶防塵口罩
大佬,有N95我唔用咩

糧食都話算 廁紙真係雖然都係必需品
宜家行街見到D鬼佬都有戴前排都冇
個女仔係真朋友咁都肯陪佢玩
開頭啲past畫面好正不安
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞