美劇集中討論區 (34) Devs | My Brilliant Friend S2 | BCS S5 | WW S3

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
Addy係自從Coach出現之後先唔想再handle Beth
明明以前佢兩個已經係more than friends
addy本身想拎scholarship
coach又靚又成功, 跟住佢走就無死, addy最啱依味
係addy眼中beth只會trouble making
佢冷落beth冷落得好快
條手繩咁都可以比coach
beth成日鬧完佢大家攤完牌 佢都繼續對addy好好

其實我唔明佢搵addy上去做咩,
佢又咁冷靜, 想搵人做人証等點

搵個第3者做証人 自己有得扮無辜
但唔通 ..仆街到想瀨單野落addy度佢又掂過crime scene
警察上門有影過地下, 可能addy踩完有個鞋印..之後就....

如果個ending係addy坐監 .....beth應該會keep住去探佢
beth快啲破案爆coach大獲啦 佢仲有coach條偷食片呀
netflix 3月有呢套
其實套劇真係唔係好出名
危危地
希望套野會多d人睇啦
頂其實會唔會真係賴落Addy度
然後Beth爆seed破案救Addy
Addy係自從Coach出現之後先唔想再handle Beth

將條手繩俾左人真係好仆街

留名等睇Beth做MVP
一野拆穿Coach同Beth有唔妥
順手破案

其實感覺beth喺佢心目中地位都幾低
beth破案送coach去坐監addy鍚返
不過如果冇比人cancel既話 套劇會有S2之前睇過好似話S1未拍哂小說內容
會留返S2繼續又迫人睇小說劇透
我想知大結局係點
其實我糾結緊買唔買本書
我見reddit d人話本書係由Addy POV講
冇著墨咁多Coach點manipulate Addy

吓咁S1會唔會開估邊個殺Will

好驚S1係cliffhanger ending
陣間一個唔覺意比人cancel埋就仆街
其實套劇真係唔係好出名
危危地

冷門不過reddit有百幾個comment算係咁
netflix劇狗屎垃圾都有人開黎睇
收視會好過喺宜家個台先

但唔通 ..仆街到想瀨單野落addy度佢又掂過crime scene
警察上門有影過地下, 可能addy踩完有個鞋印..之後就....

如果個ending係addy坐監 .....beth應該會keep住去探佢
beth快啲破案爆coach大獲啦 佢仲有coach條偷食片呀

講講下又似係有冇咁仆街
希望beth大戰coach唔好輸 驚beth bad end

送佢坐監前 扯返走條手繩先

addy真心on9收完人禮物
可以咁樣送左俾對家會日日見既人
dare me 今集終於入肉
睇下可唔可以好似you咁樣,係netflix上架爆紅 不過中段真係好悶有d拖,希望埋個好尾

Jodie Comer: My Last… | British Vogue
https://www.youtube.com/watch?v=EhVycuX5WYk

講講下又似係有冇咁仆街
希望beth大戰coach唔好輸 驚beth bad end

送佢坐監前 扯返走條手繩先

addy真心on9收完人禮物
可以咁樣送左俾對家會日日見既人

完全當beth冇到 同埋佢成日唔覆beth message都睇到我火火地
正常應該絕交算
beth仲對addy咁死心 係真愛
尋晚諗住開黎睇
但屌竟然連英字都冇
搞到未睇

之後諗住走去睇bcs 點知原來星期二先播
比上個禮拜fake哂
完全係地獄星期一
我都好想入戲院睇睇
jojo rabbit/ invisible man

但唔想摶
正喎
反正好多集未睇,可以等Netflix
Same
連Outsider都係英字都未有
有中字, 我尋晚11點幾睇
netflix 3月有呢套
睇下可唔可以好似you咁樣,係netflix上架爆紅 不過中段真係好悶有d拖,希望埋個好尾

呢套罕有地我覺得一次過睇會好睇過每個禮拜睇
一次一集到喉唔到肺
you題材可能吸引多啲人睇
不過講真netflix未上果陣 喺其他台睇you 都冇諗過呢套野之後會紅
大家仲入唔入戲院睇phoebe套舞台劇
我都好想入戲院睇睇
jojo rabbit/ invisible man

但唔想摶

衰啲講句 jojo rabbit都叫好耐之前已經有seed
但invisible man仲有排等
一開始由: 癲婆beth
變到依家: beth bb好慘
addy開頭又係正路幾乖咁

去到依家癡心情長劍 可以樣樣野都為晒教練去做
addy: 對邊個好呀而家我呀
beth: 你對邊個好? 你對coach唔好咩?
我真係恭喜你呀 跟左個coach咁既西...西女人返去
恭喜你快撚D捧紅佢添呀

後期個三角關係都係keep住呢個狀態
岩岩先得閒睇埋bojack
神作
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞