美劇集中討論區 (34) Devs | My Brilliant Friend S2 | BCS S5 | WW S3

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
英美劇比例,始終都係睇美劇多
不過近年有嘗試搵多英劇睇嘅,好多時都係對劇名有啲興趣就搵嚟睇,或者bafta有提名就搵嚟睇咁樣
但始終都係覺得好難先搵到啲真係好好好鍾意嘅
講幾套你最鍾意既,同埋想睇既類型,
睇下我有無貨
鍾意: Detectorists, Car Share, Motherland, Home, IT Crowd, Misfits同Shameless頭幾季
基本上咩類型都睇,只要唔係period stuff
最大路嗰啲例如 peep show, the office, inbetweeners, skins 同 Sharon Horgan寫嘅嘢都已經睇咗
3月1
yes,minister
the thick of it
silk
psychoville
the A word
the young offenders
this country
my mad fat diary
flack
silbings
暫時係諗到咁多
你講果D,有幾套我都無睇過(car share, motherland, home)
仲有D以前想睇,但一直無開
好似little britain, the league of gentlemen
原來homeland 第8季播緊
講兩次
聽聞S8好睇返但講真睇果班都走得7788
keep住有睇,但已經分唔到好唔好睇,盲目咗
純粹係唔鍾意棄劇呢個動作

好有恆心既習慣
但如果套劇早期已經爛左又繼續播落去點算
你介紹嗰啲有4套睇咗
但對the young offenders同silbings有啲興趣,thanks
你有冇睇過state of play? 佢係我暫時睇過最鍾意嘅uk tv drama,以電視嚟計,個cast強到痴咗線

btw, 知唔知邊度有This country最新一季英字? 去開個網仲未有....
Carol
The Favourite 唔知算唔算sheshe戲

下女誘罪未睇過
遲d睇下
摩 end goo(低音) = 依家落黎
上季果幕難頂d定今季
諗返又好似覺得係上季
的確有呢啲情況...
一套劇入面通常都有一,兩個角色我係鍾意嘅,呢個時候會skip到淨係睇佢條故事線,Shameless (UK)就係咁
但Homeland 條故事線做唔到呢樣嘢所以冇得skip

唯一一次棄劇係因為有段長時間唔係香港
覺得唔繼續睇都冇所謂,所以就棄,本身有4季,我好似睇咗3季多啲就冇睇
成班角色都好似冇乜火花
包括男女主角
同teotfw爭幾百條街不過正常既 呢套都唔係teotfw writer
只係teotfw導演
無啊,諗起line of duty 都未睇
this country s1-2我係楓林網睇
你講S3?我都唔知有無出
young offenders 搞笑+溫馨,S2我仲未睇
siblings 兩季canceled,睇佢地做狗閪野
類似peep show,成日害鳩人
都幾好笑
但又好想快d睇
bookmarked
我冇放棄dare me上集攤牌
今集未睇哂
下女我本身唔知係sheshe,
睇個名只係覺得似咸片
比預期好睇好多,都幾高質
最熟係arrivederci
打招呼好似好多方式
上季無預過呢D情節
今次睇左劇透,有成日時間做心理準備
無咩野,又唔係r*pe
but,e6
man,I wasn't ready for this.
homeland上季都唔記得講咩
剩係記得清算,後尾又去russia
quinn死左本身我都想quit,唔知做咩又睇左s7
呢到抄D,果到抄D
咁就叫新劇
咁啱嘅!琴晚喺Netflix睇咗幾分鐘line of duty, 但突然醒起要睇Narcos: Mexico先所以閂咗

This country同Home都係出咗新一季冇耐,但乜英字都搵唔到
英劇英字成日都出得好慢係另一個問題,有一套追開嘅足足等咗兩個月先齊字幕,但doctor who又勁快喎
所以睇英劇有時都幾沮喪
Quinn死應該好多人好多人棄咗劇
Quinn個ex都死埋嗰吓 (本身已經好鍾意個演員)
就知道我只係為咗圓滿先繼續睇落去,之後劇情係乜都唔會理lu
我都冇放棄
其實我覺得幾好睇
係開頭幾集比較slow burn
但第7集到咗戲肉

Beth真心好慘
Addy唔用腦
好睇架
我睇到好似戲名咁
抖唔到氣
平行世界連登出面個post幾多人踩套戲
又話女主角樣衰又盛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞