美劇集中討論區 (34) Devs | My Brilliant Friend S2 | BCS S5 | WW S3

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
咁撚平
原來homeland 第8季播緊
講兩次
聽聞S8好睇返但講真睇果班都走得7788
keep住有睇,但已經分唔到好唔好睇,盲目咗
純粹係唔鍾意棄劇呢個動作

好有恆心既習慣
但如果套劇早期已經爛左又繼續播落去點算
的確有呢啲情況...
一套劇入面通常都有一,兩個角色我係鍾意嘅,呢個時候會skip到淨係睇佢條故事線,Shameless (UK)就係咁
但Homeland 條故事線做唔到呢樣嘢所以冇得skip

唯一一次棄劇係因為有段長時間唔係香港
覺得唔繼續睇都冇所謂,所以就棄,本身有4季,我好似睇咗3季多啲就冇睇

相反我好花心成日見一套鐘意一套
可以好快離棄套劇就算曾經好鐘意
下次睇
好多佢地打招呼問候人成日講
上季果個好不安
可能今次佢個反應堅強左
唔係上次咁被動咁弱勢
ep6
嘩你有睇s7應該要睇埋s8啦
我好似都係quinn死果季就棄左
fail左日常厭世超能力劇 正常應該可以幾好睇
但呢套估唔到又拍得幾無聊
所以我唔可以亂開劇
通常都要跟cast睇,或者睇吓有冇攞過獎
除非pilot已經頂唔順,咁就睇一集就走人
個ex好似係咪叫astrid
隱約記得當時我都幾鐘意睇佢
套劇果陣S3完咪幾好 個尾收得幾完滿
係呀Astrid, 好鍾意佢
showtime成日乜節目都renew,拖到長一長
好睇都變唔好睇
我都覺得幾好睇
上集攤牌好正Beth

人渣coach好地地又要拖埋addy落水
個will究竟係邊個殺
如果成個場得幾條友都可能可以搏下 ..
不過諗起空氣唔流通
啲人睇戲又係成日咳
睇writer班底
要睇攞過獎都要等一段時間 ..
通常揀新劇睇好似落注
如果之後套劇勁好睇/紅左都會有d成功感
因為一開始未紅之前就睇中佢
當時死左好嬲
showtime好多爛尾劇limited series先夠膽睇
攤完牌仲要即刻笑住去比賽
睇到我以為佢地會臨門一腳輸左
果幕真係so far最intense

其實係咪9成都係coach殺
一係coach老公
跟writer睇都可以中伏㗎
HBO套Avenue 5個creator 係Veep同The thick of it嘅Armando Iannucci
啲笑位完全唔work,似cringe comedy但其實唔係,唔知點解會搞成咁

仲有Matthew Weiner,即係寫Mad Men嗰個,寫咗The Romanoffs, 係8集唔同嘅故事, 大半都唔好睇嘅
佢地好興比賽前攤牌崩潰
跳果陣beth仲要瘋狂望住佢

我其實一路睇都覺得係coach殺
以為係佢地鬧交之後錯手
不過唔知點解釋佢地落樓見到有個男人影
同埋上reddit睇又好似個個都話佢老公似係
漏左講 會睇埋review
睇下賽前大約個分去到邊
起碼大約會知前半 甚至全套去到咩level
其實係佢老公殺Will都唔出奇
否則佢咁耐以黎都察覺唔到老婆出軌嘅話
角色設定上有d太廢
Dare me 同好路過
利申上集係公園淋雨果part睇佐10次
係咩
今季露骨d難頂d喎
我都想入戲院睇 有兩張coupon未用
上網睇review話 Moss一個頂哂成套戲,同埋唔係淨係用驚嚇嘅場面同聲音
睇左公園淋雨果part 攤牌果幕即刻make sense哂
竟然係Addy主動錫落去先

Btw你個名係咪黎自Portrait of a lady on fire
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞