美劇集中討論區 (34) Devs | My Brilliant Friend S2 | BCS S5 | WW S3

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
係呀 難以忘懷p.28
好爭扎,想入去睇,但呢個時世戲院真係極高危。尤其係而家勁多家居隔離嘅偷出街
shameless主角都走埋仲播緊
又好彩比佢搵到hehe返黎拍
astrid was the last straw
見quinn痴痴呆呆,半殘廢仲去照顧佢
點知條撚樣疑神疑鬼,換走D子彈
D殺手真係殺到黎果下,
望住世上唯一一個真心愛自己既女人死係面前
咩都做唔到

fuck this shit.
通常睇pilot就知係soap opera果D,例如dynasty,the flash
即刻關左佢
一般drama我都會睇晒,好似I am not okay with this....
睇netflix我都食好多屎
有排都未輪到呢套
睇完watchmen,仲諗緊睇唔睇HDM
今集最正一定係

best episode so far
I Know This Much Is True: Official Teaser | HBO
https://www.youtube.com/watch?v=BO_4DGnmMKk

A family saga between twins in a story of betrayal, sacrifice, and forgiveness.
Based on Wally Lamb’s bestselling novel, I Know This Much Is True starring Mark Ruffalo premieres April 27

我都覺得幾好睇
上集攤牌好正Beth

人渣coach好地地又要拖埋addy落水
個will究竟係邊個殺
攤完牌仲要即刻笑住去比賽
睇到我以為佢地會臨門一腳輸左
果幕真係so far最intense

其實係咪9成都係coach殺
一係coach老公
佢地好興比賽前攤牌崩潰
跳果陣beth仲要瘋狂望住佢

我其實一路睇都覺得係coach殺
以為係佢地鬧交之後錯手
不過唔知點解釋佢地落樓見到有個男人影
同埋上reddit睇又好似個個都話佢老公似係
其實係佢老公殺Will都唔出奇
否則佢咁耐以黎都察覺唔到老婆出軌嘅話
角色設定上有d太廢

都係 ..不過如果係佢老公殺 成件事都幾正常普通
我想係coach殺
攤完牌仲要即刻笑住去比賽
睇到我以為佢地會臨門一腳輸左
果幕真係so far最intense

其實係咪9成都係coach殺
一係coach老公
佢地好興比賽前攤牌崩潰
跳果陣beth仲要瘋狂望住佢

我其實一路睇都覺得係coach殺
以為係佢地鬧交之後錯手
不過唔知點解釋佢地落樓見到有個男人影
同埋上reddit睇又好似個個都話佢老公似係
其實係佢老公殺Will都唔出奇
否則佢咁耐以黎都察覺唔到老婆出軌嘅話
角色設定上有d太廢
Dare me 同好路過
利申上集係公園淋雨果part睇佐10次

beth慘到
屋企同addy都對佢
addy真心真係對佢幾衰成日掛住coach又瘋狂無視佢
難為beth仲成日追蹤住佢鐘意左佢咁耐
addy好簡單一個普通女仔, beth太複雜佢應該handle唔到
可能學上面話齋 有心理準備
上季好突然好驚同無啦啦強姦冇分別
今季話哂都自願
homeland之前玩爛左, 但今季幾ok
個導演都有料到
moss我成日覺得佢終有一日會拎奧斯卡
如果係Coach殺
即係趙完鬆 仲要嫌人煩再殺埋人
再拖埋個學生落水
呢個角色不得了
Addy係自從Coach出現之後先唔想再handle Beth
明明以前佢兩個已經係more than friends
又有新預告!!
https://youtu.be/eGd7p-f_yrs
出現了
用 Hallelujah 即刻諗起Fleabag

想ke用fleabag style拍V同我地講野
addy本身想拎scholarship
coach又靚又成功, 跟住佢走就無死, addy最啱依味
係addy眼中beth只會trouble making
呢套以為實爛點知影評咁好
但去戲院睇戲係玩命
平行世界連登出面個post幾多人踩套戲
又話女主角樣衰又盛
我都想入戲院睇 有兩張coupon未用
上網睇review話 Moss一個頂哂成套戲,同埋唔係淨係用驚嚇嘅場面同聲音
好爭扎,想入去睇,但呢個時世戲院真係極高危。尤其係而家勁多家居隔離嘅偷出街

咁少病徵先最驚
搞到唔好講話睇戲 一出街已經開始不安
周街隱形炸彈 自己中埋招都唔知
homeland上季都唔記得講咩
剩係記得清算,後尾又去russia
quinn死左本身我都想quit,唔知做咩又睇左s7
Quinn死應該好多人好多人棄咗劇
Quinn個ex都死埋嗰吓 (本身已經好鍾意個演員)
就知道我只係為咗圓滿先繼續睇落去,之後劇情係乜都唔會理lu
個ex好似係咪叫astrid
隱約記得當時我都幾鐘意睇佢
套劇果陣S3完咪幾好 個尾收得幾完滿
astrid was the last straw
見quinn痴痴呆呆,半殘廢仲去照顧佢
點知條撚樣疑神疑鬼,換走D子彈
D殺手真係殺到黎果下,
望住世上唯一一個真心愛自己既女人死係面前
咩都做唔到

fuck this shit.

原本已經唔記得
你講起就諗返起佢點死
原來homeland 第8季播緊
講兩次
聽聞S8好睇返但講真睇果班都走得7788
keep住有睇,但已經分唔到好唔好睇,盲目咗
純粹係唔鍾意棄劇呢個動作

好有恆心既習慣
但如果套劇早期已經爛左又繼續播落去點算
的確有呢啲情況...
一套劇入面通常都有一,兩個角色我係鍾意嘅,呢個時候會skip到淨係睇佢條故事線,Shameless (UK)就係咁
但Homeland 條故事線做唔到呢樣嘢所以冇得skip

唯一一次棄劇係因為有段長時間唔係香港
覺得唔繼續睇都冇所謂,所以就棄,本身有4季,我好似睇咗3季多啲就冇睇

相反我好花心成日見一套鐘意一套
可以好快離棄套劇就算曾經好鐘意
所以我唔可以亂開劇
通常都要跟cast睇,或者睇吓有冇攞過獎
除非pilot已經頂唔順,咁就睇一集就走人
通常睇pilot就知係soap opera果D,例如dynasty,the flash
即刻關左佢
一般drama我都會睇晒,好似I am not okay with this....
睇netflix我都食好多屎

的確有呢啲情況...
一套劇入面通常都有一,兩個角色我係鍾意嘅,呢個時候會skip到淨係睇佢條故事線,Shameless (UK)就係咁
但Homeland 條故事線做唔到呢樣嘢所以冇得skip

唯一一次棄劇係因為有段長時間唔係香港
覺得唔繼續睇都冇所謂,所以就棄,本身有4季,我好似睇咗3季多啲就冇睇
homeland上季都唔記得講咩
剩係記得清算,後尾又去russia
quinn死左本身我都想quit,唔知做咩又睇左s7
嘩你有睇s7應該要睇埋s8啦
我好似都係quinn死果季就棄左
有排都未輪到呢套
睇完watchmen,仲諗緊睇唔睇HDM

HDM可以等下 唔急
睇返young pope new pope好過
上季果幕難頂d定今季
諗返又好似覺得係上季
上季無預過呢D情節
今次睇左劇透,有成日時間做心理準備
無咩野,又唔係r*pe
but,e6
man,I wasn't ready for this.
上季果個好不安
可能今次佢個反應堅強左
唔係上次咁被動咁弱勢
ep6
今集最正一定係

best episode so far

癲婆仔閃出黎打佢果下
但其實又有啲sad原本佢返去搵lila

best ep好睇到有d想重睇
佢專做果d被迫害,好慘嘅女人。荷里活宣萱。不過佢演技真係一流
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞