美劇集中討論區 (34) Devs | My Brilliant Friend S2 | BCS S5 | WW S3

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
我都覺得幾好睇
上集攤牌好正Beth

人渣coach好地地又要拖埋addy落水
個will究竟係邊個殺
攤完牌仲要即刻笑住去比賽
睇到我以為佢地會臨門一腳輸左
果幕真係so far最intense

其實係咪9成都係coach殺
一係coach老公
佢地好興比賽前攤牌崩潰
跳果陣beth仲要瘋狂望住佢

我其實一路睇都覺得係coach殺
以為係佢地鬧交之後錯手
不過唔知點解釋佢地落樓見到有個男人影
同埋上reddit睇又好似個個都話佢老公似係
其實係佢老公殺Will都唔出奇
否則佢咁耐以黎都察覺唔到老婆出軌嘅話
角色設定上有d太廢

都係 ..不過如果係佢老公殺 成件事都幾正常普通
我想係coach殺
如果係Coach殺
即係趙完鬆 仲要嫌人煩再殺埋人
再拖埋個學生落水
呢個角色不得了

黑幕
諗起addybeth飲醉 佢叫人走果次幾仆街
今次又走黎求人地 扮哂best fd咁又驚死人地爆佢大獲
佢冷落beth冷落得好快
條手繩咁都可以比coach
beth成日鬧完佢大家攤完牌 佢都繼續對addy好好

佢拉完Addy落水第二日
Addy去佢屋企搵佢
佢都係西面想即刻趕人走
平行世界連登出面個post幾多人踩套戲
又話女主角樣衰又盛
我都想入戲院睇 有兩張coupon未用
上網睇review話 Moss一個頂哂成套戲,同埋唔係淨係用驚嚇嘅場面同聲音
個導演都有料到
moss我成日覺得佢終有一日會拎奧斯卡
佢專做果d被迫害,好慘嘅女人。荷里活宣萱。不過佢演技真係一流

比人恰但之後會反抗果啲角色 佢做好正
同埋做痴線婆又係
演技無得頂平時睇handmaid成日都覺得佢屈機
唔講S1-3
我覺得S4,S6好睇
特別係S4
交換人質,守大使館都好精彩
不過我記得個伊朗女仔慘死
係S5差D姐
跑出去拎槍
peter想提佢,但隻腳跛跛下追唔到
比狙擊手射低,再黎個近距離處決
睇返個觀看記錄
黑月
剩女要上岸
不了
AJ與皇后
21世紀諸神黃昏
與己同行

伏嗎
將條手繩俾左人真係好仆街

留名等睇Beth做MVP
一野拆穿Coach同Beth有唔妥
順手破案
no shit?
睇兩集試下伏唔伏
劇透無提呢個位 所以都算驚喜
之後點發展我都無咩印象
可能係好事
我都覺得幾好睇
上集攤牌好正Beth

個will究竟係邊個殺

一係coach老公
佢地好興比賽前攤牌崩潰

以為係佢地鬧交之後錯手
角色設定上有d太廢

我想係coach殺
如果係Coach殺
再拖埋個學生落水
呢個角色不得了

黑幕
Addy去佢屋企搵佢
佢都係西面想即刻趕人走

同埋出事果晚落完車跑返黎話得addy一個best fd果下好尷尬
厚面皮到
為左令Addy唔好忍唔住爆響口
Coach咩都講得出口
原來homeland 第8季播緊
講兩次
聽聞S8好睇返但講真睇果班都走得7788
keep住有睇,但已經分唔到好唔好睇,盲目咗
純粹係唔鍾意棄劇呢個動作

好有恆心既習慣
但如果套劇早期已經爛左又繼續播落去點算
的確有呢啲情況...
一套劇入面通常都有一,兩個角色我係鍾意嘅,呢個時候會skip到淨係睇佢條故事線,Shameless (UK)就係咁
但Homeland 條故事線做唔到呢樣嘢所以冇得skip

唯一一次棄劇係因為有段長時間唔係香港
覺得唔繼續睇都冇所謂,所以就棄,本身有4季,我好似睇咗3季多啲就冇睇

相反我好花心成日見一套鐘意一套
可以好快離棄套劇就算曾經好鐘意
所以我唔可以亂開劇
通常都要跟cast睇,或者睇吓有冇攞過獎
除非pilot已經頂唔順,咁就睇一集就走人
通常睇pilot就知係soap opera果D,例如dynasty,the flash
即刻關左佢
一般drama我都會睇晒,好似I am not okay with this....
睇netflix我都食好多屎

睇返個觀看記錄
黑月
剩女要上岸
不了
AJ與皇后
21世紀諸神黃昏
與己同行

伏嗎

好多都冇睇 好難評論
但我都share下我個高質素list俾你學下野
唔爭氣又忍唔住重睇左少少鬆弛熊
講起伊朗女仔, 我就諗起Max......
唔知點解好憎s7, 好似睇緊house of card
不過佢出幾多個season我都照追
其實我唔明佢搵addy上去做咩,
佢又咁冷靜, 想搵人做人証等點
Addy係自從Coach出現之後先唔想再handle Beth
明明以前佢兩個已經係more than friends
addy本身想拎scholarship
coach又靚又成功, 跟住佢走就無死, addy最啱依味
係addy眼中beth只會trouble making

順手破案

其實感覺beth喺佢心目中地位都幾低
beth破案送coach去坐監addy鍚返
不過如果冇比人cancel既話 套劇會有S2之前睇過好似話S1未拍哂小說內容
會留返S2繼續又迫人睇小說劇透
我想知大結局係點
上季果幕難頂d定今季
諗返又好似覺得係上季
上季無預過呢D情節
今次睇左劇透,有成日時間做心理準備
無咩野,又唔係r*pe
but,e6
man,I wasn't ready for this.
上季果個好不安
可能今次佢個反應堅強左
唔係上次咁被動咁弱勢
ep6
今集最正一定係

best episode so far

癲婆仔閃出黎打佢果下
但其實又有啲sad原本佢返去搵lila

best ep好睇到有d想重睇
劇透無提呢個位 所以都算驚喜
之後點發展我都無咩印象
可能係好事

唔記得哂劇透冇得輸唔知黎緊會點
我都覺得幾好睇
上集攤牌好正Beth

個will究竟係邊個殺

一係coach老公
佢地好興比賽前攤牌崩潰

以為係佢地鬧交之後錯手
角色設定上有d太廢

我想係coach殺
如果係Coach殺
再拖埋個學生落水
呢個角色不得了

黑幕
Addy去佢屋企搵佢
佢都係西面想即刻趕人走

同埋出事果晚落完車跑返黎話得addy一個best fd果下好尷尬
厚面皮到
Coach咩都講得出口

好假同埋addy好蠢 雖然係崇拜佢但都係好蠢
Addy係自從Coach出現之後先唔想再handle Beth

其實我唔明佢搵addy上去做咩,
佢又咁冷靜, 想搵人做人証等點

搵個第3者做証人 自己有得扮無辜
但唔通 ..仆街到想瀨單野落addy度佢又掂過crime scene
其實我糾結緊買唔買本書
我見reddit d人話本書係由Addy POV講
冇著墨咁多Coach點manipulate Addy

吓咁S1會唔會開估邊個殺Will
Addy係Coach面前真係唔係好用腦
係個crime scene果度周圍踩
仲要拎起隻牙
警察上門有影過地下, 可能addy踩完有個鞋印..之後就....

順手破案

其實感覺beth喺佢心目中地位都幾低
beth破案送coach去坐監addy鍚返
不過如果冇比人cancel既話 套劇會有S2之前睇過好似話S1未拍哂小說內容
會留返S2繼續又迫人睇小說劇透
我想知大結局係點
其實我糾結緊買唔買本書
我見reddit d人話本書係由Addy POV講
冇著墨咁多Coach點manipulate Addy

吓咁S1會唔會開估邊個殺Will

好驚S1係cliffhanger ending
陣間一個唔覺意比人cancel埋就仆街
我都覺得幾好睇
上集攤牌好正Beth

個will究竟係邊個殺

一係coach老公
佢地好興比賽前攤牌崩潰

以為係佢地鬧交之後錯手
角色設定上有d太廢

我想係coach殺
如果係Coach殺
再拖埋個學生落水
呢個角色不得了

黑幕
Addy去佢屋企搵佢
佢都係西面想即刻趕人走

厚面皮到
Coach咩都講得出口

好假同埋addy好蠢 雖然係崇拜佢但都係好蠢
Addy係Coach面前真係唔係好用腦
係個crime scene果度周圍踩
仲要拎起隻牙

周圍踩 仲要行埋去搞
睇到想嗌停佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞