美劇集中討論區 (34) Devs | My Brilliant Friend S2 | BCS S5 | WW S3

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
下個禮拜
星期1 westworld
星期2 plot against america, bcs
星期3 little fires everywhere
星期4 devs
星期5 動森

完美
動森動森

一開黎玩就離開現實世界幾十粒鐘
諗起要點plan個島/班村民住邊/點規劃啲設施就緊張
又要搵錢還債/買野
之前睇套netflix爛片 the politician
又係有個有錢老豆做陰濕野起家
佢好睇唔起個女,跟住個女走去FBI 到隊佢
比人搭走果陣佢話:叻女!
---------------------------------------------------------------------
我諗你睇得兩倍既話,你係一半一半想棄劇
其實最好唔好咁做,你睇開兩倍就返唔到轉頭
依家睇youtube頂唔順正常速,D人講野好似龜速咁
都有D影響到我睇劇
你話MBF,就一定唔得,
非英語劇你一定要睇字幕,再睇埋畫面兩倍速一定睇唔切
有D劇OK,好似the boys e7e8,節奏係好有問題
有D位係可以兩倍快手搞掂,到重點位先睇返正常
MBF真係唔應該開 人都未認到仲開兩倍 睇完可能唔知自己睇緊乜 反而哂左自己時間
自從睇完handmaid s1有啲怕左好沉重既劇 偷雞睇過極少你地討論mbf 會唔會都好沉?
最近聽好多朋友訴苦 唔係好想再加重自己既負能量
我係第一次玩動森 之前個啲都未玩過 不過隻驚個類型好岩我 所以都必玩 好期待 仲諗好放假去買
The Boys S2
First look at the newest member of The Seven: Stormfront

In the comics, Stormfront is male, a riff on Thor and Shazam! with a little Nazism thrown in.
Stormfront, with plasma bolt capabilities, also comes with enough power to slap back at Homelander when he goes full egomaniac.

終於有人恰到homelander
aya cash
張相應該P左好多
之前睇劇見佢個樣勁殘

呢張一睇覺得好似幾正
但一睇返正常劇照即刻普通返
冇睇過you're the worst原來佢係女主角
其實都有D
因為佢背景係2戰後,意大利既1個hood
暴力,無文化,窮人,底層女性既掙扎
睇呢D唔方開心得去邊
--------------------------------------------------
你提醒左我,the handmaid's tale下季一定要兩倍速睇
下個禮拜
星期4 devs
星期5 動森

完美
你地上先
我繼續殿後

3,4,5月追劇盡量梗係睇最新鮮果堆先有話題
殿後除非睇遺珠高質野 否則out哂
我而家覺得自己out哂
但killingeve一定及時睇 跟上大家既討論

不過今年頭一兩個月都唔算太多野睇
都係幾套覺得好睇
未算太out黎緊呢個月開始好多新野睇
降低期望一齊回歸ke仲有pwb套run又係期待
下個禮拜
星期4 devs
星期5 動森

完美
你地上先
我繼續殿後

睇netflix爛片就最新鮮
watchmen我都好似out左半年
睇完覺得,都值得既,最衰得一季

咪撚再沉迷netflix垃圾
睇新野啦
係 就算唔兩倍都一倍 雖然都明佢想帶個氣氛出黎但實在太慢
琴日終於睇完succession finale 雖然我無好迷但都幾期待S3
呢頭話完Kendall 唔夠狠 轉頭就篤番老豆

題外話 你地睇劇咁快會唔會開兩倍速睇劇?
我覺得,logan最後個表情,係欣賞同安慰
------------------------------------------------
你係咪之前睇左果個youtube 2倍速PO?
原來有咁多同道中人
睇劇就真係未試過
如果netflix有呢個功能
之前我睇果套I am not okay with this,一定會用
仲有依家既mexico s2
mexico s2悶到
當背景聲睇先睇得哂
都頂到既....
通常睇DEA小隊果邊我就好精神
睇啊大哥果邊
成日係到扮型,chok個衰樣
到佢出場果陣久唔久先彈句對白出黎
講埋D野又無聊
大佬呢D真人真事我都知你最後無好下場
你咪扮啦不如
同S3 cali果4個都無得比啊

今季DEA班人先係最廢呀
felix成日屙屎唔出咁樣 做大佬又唔覺得佢做得特別威
pacho一客串出場仲有勢過佢
劇情冇左以往果隻緊張 成套變左soap opera feel老老土土 有時又有d婆媽劇情
暴力殘忍感覺上又唔夠以前勁
S3 cali班人雖然快收皮 但真心覺得好睇過mexico所有野
應該都係自己積落黎多
下個星期我無記錯又有紙房子S4 太多太多 岩哂呢期放假留係家中保命
KERUN我都有留意
星期5
李屍朝鮮S2
elite S3

D正野要留返屋企開電腦睇
不過無咩時間玩電腦
with a little Nazism thrown in
我要睇佢做大仆街
如果S2玩左膠野,我會好失望
係有D業餘
但係得佢地有action
------------------------------------------------
好似E3有個情節係大哥個手下
去Texas搵人,跟住又話咩果條友
殺左人個仔, 又槍戰,睇到我on99 咁
我唔想知呢d啊大佬

記得要買口罩
琴日終於睇完succession finale 雖然我無好迷但都幾期待S3

原來有咁多同道中人
睇劇就真係未試過
之前我睇果套I am not okay with this,一定會用
我都覺得logan個心情都係咁!

我無睇過啊 係同朋友傾開計先知佢睇得咁快係開兩倍
但如果開兩倍去睇我又覺得咁樣會變得好唔投入到啲角色/情緒 可能呢個係我問題 同埋我未搵劇試
黎緊開mbf 感覺用兩倍去睇好似會浪費左套劇

未試過開兩倍睇劇
除非係一般質素劇悶/覺得垃圾 兩倍睇應該ok
但如果係自己enjoy/高質就一定唔會
MBF咁好睇唔洗開
MBF真係唔應該開 人都未認到仲開兩倍 睇完可能唔知自己睇緊乜 反而哂左自己時間
自從睇完handmaid s1有啲怕左好沉重既劇 偷雞睇過極少你地討論mbf 會唔會都好沉?
最近聽好多朋友訴苦 唔係好想再加重自己既負能量

MBF都係灰灰地好睇地灰 現實得黎又峰迴路轉
表面上睇落以為會有少少老土 不過一睇啲劇情就會好投入忍唔住睇落去
但又未至於handmaid咁sad
可以試下睇頭兩集先應該會鐘意左主角兩個細路女之後睇埋落去
下個禮拜
星期4 devs
星期5 動森

完美
動森動森

又要搵錢還債/買野
我係第一次玩動森 之前個啲都未玩過 不過隻驚個類型好岩我 所以都必玩 好期待 仲諗好放假去買

我都係3ds年代先第一次玩
一玩之後覺得好好玩 係好relax 每日入去打理條村會好enjoy
以前細個鐘意玩牧場物語 但玩過動森就覺得好似動森仲正
今次switch隻game靚左好多 又多野玩左
星期5放工去買 買完禮拜六日可以放假玩
屌你比我抖抖得唔得

笑死入驚都要買口罩 你講得好岩!
會唔會唔好彩見唔到佢放出黎比我買 比你搞到入驚都擔心無得買
睇過youtube 條村任自己起野又唔一定要單機 好正
正啦排好哂 星期六仲要番工 應該星期日先可以去買到
已計劃好間屋要起係沙灘旁邊
下個禮拜
星期4 devs
星期5 動森

完美
你地上先
我繼續殿後

我而家覺得自己out哂
但killingeve一定及時睇 跟上大家既討論

不過今年頭一兩個月都唔算太多野睇
都係幾套覺得好睇
未算太out黎緊呢個月開始好多新野睇
降低期望一齊回歸ke仲有pwb套run又係期待
應該都係自己積落黎多
下個星期我無記錯又有紙房子S4 太多太多 岩哂呢期放假留係家中保命
KERUN我都有留意

呢排好多假放 旅行又去唔到
街又廢事出咁多 唯有喺屋企
但好彩喺屋企都有劇睇有野玩4月真係full time追劇
下個禮拜
星期4 devs
星期5 動森

完美
你地上先
我繼續殿後

睇netflix爛片就最新鮮
watchmen我都好似out左半年
睇完覺得,都值得既,最衰得一季

咪撚再沉迷netflix垃圾
睇新野啦
星期5
李屍朝鮮S2
elite S3

D正野要留返屋企開電腦睇
不過無咩時間玩電腦

睇呢啲都唔開devs
屋企電腦有時有心情就放埋落電視睇
The Boys S2
First look at the newest member of The Seven: Stormfront

In the comics, Stormfront is male, a riff on Thor and Shazam! with a little Nazism thrown in.
Stormfront, with plasma bolt capabilities, also comes with enough power to slap back at Homelander when he goes full egomaniac.

終於有人恰到homelander
aya cash
張相應該P左好多
之前睇劇見佢個樣勁殘

呢張一睇覺得好似幾正
但一睇返正常劇照即刻普通返
冇睇過you're the worst原來佢係女主角
with a little Nazism thrown in
我要睇佢做大仆街
如果S2玩左膠野,我會好失望

強大既痴線婆先可以做homeland對手

原來有咁多同道中人
睇劇就真係未試過
mexico s2悶到
當背景聲睇先睇得哂
都頂到既....
通常睇DEA小隊果邊我就好精神
睇啊大哥果邊
成日係到扮型,chok個衰樣
到佢出場果陣久唔久先彈句對白出黎
講埋D野又無聊
大佬呢D真人真事我都知你最後無好下場
你咪扮啦不如
同S3 cali果4個都無得比啊

今季DEA班人先係最廢呀
felix成日屙屎唔出咁樣 做大佬又唔覺得佢做得特別威
pacho一客串出場仲有勢過佢
劇情冇左以往果隻緊張 成套變左soap opera feel老老土土 有時又有d婆媽劇情
暴力殘忍感覺上又唔夠以前勁
S3 cali班人雖然快收皮 但真心覺得好睇過mexico所有野
係有D業餘
但係得佢地有action
好似E3有個情節係大哥個手下
去Texas搵人,跟住又話咩果條友
殺左人個仔, 又槍戰,睇到我on99 咁
我唔想知呢d啊大佬

佢地次次都輸 冇佔上風過但又唔會睇到對班人有感情
唔會覺得佢地吸引
佢手下果幾個勢力都冇乜特別好睇
最撚搞笑係果條女isabella 哪兒來的自信
次次劇情都係行出黎扭扭下懶風騷叫人買/運佢啲貨
下個禮拜
星期4 devs
星期5 動森

完美
動森動森

又要搵錢還債/買野

記得要買口罩
屌你比我抖抖得唔得

笑死入驚都要買口罩 你講得好岩!
會唔會唔好彩見唔到佢放出黎比我買 比你搞到入驚都擔心無得買

買隻game主要就係諗住入去買口罩
應該未必成日有
我諗住通宵喺佢鋪頭門口排喇已經
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞