美劇集中討論區 (34) Devs | My Brilliant Friend S2 | BCS S5 | WW S3

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
下個禮拜
星期1 westworld
星期2 plot against america, bcs
星期3 little fires everywhere
星期4 devs
星期5 動森

完美
動森動森

一開黎玩就離開現實世界幾十粒鐘
諗起要點plan個島/班村民住邊/點規劃啲設施就緊張
又要搵錢還債/買野
我係第一次玩動森 之前個啲都未玩過 不過隻驚個類型好岩我 所以都必玩 好期待 仲諗好放假去買

我都係3ds年代先第一次玩
一玩之後覺得好好玩 係好relax 每日入去打理條村會好enjoy
以前細個鐘意玩牧場物語 但玩過動森就覺得好似動森仲正
今次switch隻game靚左好多 又多野玩左
星期5放工去買 買完禮拜六日可以放假玩
睇過youtube 條村任自己起野又唔一定要單機 好正
正啦排好哂 星期六仲要番工 應該星期日先可以去買到

今次最勁地型都可以自己整埋
可以填海 開瀑布 整高地 又鋪路
村民間屋/公共設施/鋪頭又可以自己安排起喺咩位置
諗起都頭痛自己冇乜創意藝術細胞
見到人地整得咁靚會覺得自己係零
終於睇左invisible man
Moss deserve a nomination啦
一個人撐哂成套戲, 叫sarah paulson學下野, 唔係一味扯大個喉嚨鳩叫
但係站係Beth角度
咁多年友誼都不敵呢個女人

同埋Beth已經估到Coach一定同Will嘅死有關
而且Addy somehow 又被拉左落水
佢都係想叫Addy唔好咁傻
包疪個女人搞到自己都大鑊
但Addy已經俾人落哂迷暈藥 點叫都唔醒

其實我覺得Addy對Coach咁上心
最大原因係因為佢第一眼見到Coach果時已經一見鍾情
自此佢就覺得Beth嘅任性對佢係負擔
Beth越唔like Coach, Addy越覺得對住Beth好攰
呢套等seed算

有冇人睇左The Platform可以討論吓
好麻麻,成套野完全無解釋過
Dare me 小說入面有段咁嘅野
算係描寫Addy對於Beth有幾厭惡

套野真係虎頭蛇尾
完左出credits果吓我吓左出黎

不過想知道套戲mention咁多宗教野
有冇咩特別意思
下個禮拜
星期1 westworld
星期2 plot against america, bcs
星期3 little fires everywhere
星期4 devs
星期5 動森

完美
動森動森

一開黎玩就離開現實世界幾十粒鐘
諗起要點plan個島/班村民住邊/點規劃啲設施就緊張
又要搵錢還債/買野
我係第一次玩動森 之前個啲都未玩過 不過隻驚個類型好岩我 所以都必玩 好期待 仲諗好放假去買

我都係3ds年代先第一次玩
一玩之後覺得好好玩 係好relax 每日入去打理條村會好enjoy
以前細個鐘意玩牧場物語 但玩過動森就覺得好似動森仲正
今次switch隻game靚左好多 又多野玩左
星期5放工去買 買完禮拜六日可以放假玩
睇過youtube 條村任自己起野又唔一定要單機 好正
正啦排好哂 星期六仲要番工 應該星期日先可以去買到
已計劃好間屋要起係沙灘旁邊

印象中每個地型都有一個私家沙灘位
尋日諗起就黎要plan
之後開始瘋狂睇人地啲map想抄下佢地

dare me今日勁快有中字
啱啱睇完
如果冇S2就燒咗個台佢
好彩都算知道邊個殺
坐等S2
雖然係有d cliffhanger但又未至於乜都冇講就完左
覺得暫時總結得都算幾好仲有其他爆位要等s2

無比較無傷害, beth好戲好多
啱啱睇完
如果冇S2就燒咗個台佢
好彩都算知道邊個殺
坐等S2

都係
其實頭幾集beth同addy啲對話
都feel到addy覺得beth玩玩下係另一類人
未有coach之前addy本身應該係崇拜beth之餘又驚佢話就話係best fd
高質分析
addy覺得beth係負擔 true
另外beth病態式鐘意addy太執著佢 放唔低

劇係咪洗白左beth
睇reddit話kiss果part係擺喺小說最尾先reveal
啱啱睇完
如果冇S2就燒咗個台佢
好彩都算知道邊個殺
坐等S2

無比較無傷害, beth好戲好多

marlo kelly
下季變beth pov得唔得
小說入面Addy係narrator
所以係好主觀咁講Beth點煩法(咁Beth真係有d煩膠)
劇就會多d 著墨Beth嘅角度
會講吓佢家庭背景果d

我覺得唔算洗白嘅
係全面d睇成件事

例如劇入面點解Beth咁憎Coach
係因為佢覺得Coach出現之後Addy對佢唔同哂
呢d小說就冇著墨
書入面Addy覺得Beth係因為冇左個captain光環
佢唔係好了解Beth做乜勁
(不過我未睇哂本書嘅)
爆書內容可唔可以加密, 本書我仲睇緊
Sorry我唔知仲有其他人睇緊
係囉,但出面討論區d人係咁屌moss,話佢唔靚錯曬重點
之前搵小說劇透睇都係summary好大約
但追返reddit今集finale個post, 有人講多少少之後spoiler
即刻有得補完埋成件事
相反外國一講起佢次次就係提返scientologist
唉 可惜
遲d冇咩劇睇果時開Netflix套Cheer睇先
又係啦啦隊
隔離post仇女根本唔洗理
moss唔靚加肥已經係原罪
女主機智d又唔鍾意,殺男主又唔鐘意

最好就ana de armas黎拍
俾隱形人砌足120分鐘就最perfect

最好笑話moss成日喊, 屌有個隱形人跟住你,你都喊啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞