[選擇困難症]買唔買Kindle好(7)暨交流區

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
想問邊到買平?
想買paper white, 但我見誠哥同友和都賣緊廣告版...
+1 諗緊友和
同埋諗緊pw all-new-kindle 揀邊隻好
用緊pw4但想換Kobo Forma
新版oasis 32gb上年black friday做幾錢?入左部pw2019大半年,心思思想換oasis, 最快幾時先會再做特價
一定係pw2019, 背燈真係好重要
屌好嬲
Miss左上星期Kobo特價
最近每日都會洗一洗部pw 消毒,防水係好有需要。
依家兩款都有背光
真係要睇你要唔要防水同300 ppi
係Ca__sell 收左部 2手 美版paperwhite 2018 $550
購自14/2/2020 誠哥 十日水貨保都未完
咁快轉手
二手依個價真係低玩
pw3 32gb版
等日亞prime day 連集運費先700到
用kindle就係為左唔傷眼,環境唔夠光仲開大個背光黎睇,已經無左護眼既效果
好少開背光
可以唔開就唔開 +1
不過唔關傷眼事,純綷覺得開左 d 字無咁"實"。
我都心思思想換oasis
黃光加握手位
係,唔想成日個mon好多指毛
Kobo台灣區 今日99 折扣碼: kobo990221

《列入紀錄:危疑年代(1970~1973)的台灣外交私密談話》

簡介

‧本書為一九七○~一九七三年間,美國國務院外交官員,針對台灣各界的私密訪談報告,揭露出一般政府公報看不見的真實聲音。

‧內容跨越聯合國代表權、台美關係、台日關係、蔣家政權交棒、內政改革等諸多台灣當時面臨的內外處境與問題,是還原此段歷史的重要拼圖。

‧瞭解歷史的過往,是展望台灣未來走向的基石,這本書絕對是值得所有台灣人深思的課題。

若歷史真會捉弄人,台灣人民對這個時期的歷史,感受會尤其深刻吧!——吳釗燮(前駐美代表)

台灣人唯有認知過去的歷史,才能走出被掌控左右的命運。——張炎憲(前國史館館長)

一九七○年代初期,對蔣家政權和台灣人民都是危疑震撼的年代:強權關係的調整威脅到國民黨政府的生存,和台灣人民的前途。

在危疑的年代,國民黨政權與台灣人民都有何去何從的徬徨,也在努力尋求對策,以免再淪為另一政權的殖民地。在危疑的年代,「反共」是台灣內部的共同語言,但那並不是蔣介石「反攻大陸」神話的反共,而只是抗拒中共接管台灣的反共。

經歷那個年代的資深美國外交官,把那個時代稱為塑形期,或轉型期,代表美國在韓戰之後因應中國國民黨與中國共產黨兩個政權之政策的改變,和對台灣新政策的形成。

這一本書就是要還原當年被掩沒、卻可能是最真實的聲音:這些美國外交檔案是當年朝野人士與美國外交官的私密談話紀錄。這些外交私房話,目的不在公開流傳,不是供「公共消費」,因此,可能是更坦白,更可信的真心話…… 

手頭上仲用緊第一代paperwhite,請問2019版pw睇英文書查字典反應有冇快佐,同埋300ppi個升級分別大唔大?
Vol d 漫過落電腦backup 得唔得?
32gb 都就俾我打爆
應該就咁插 USB 線就搵到個 file?
想問有冇kindle ge英文轉繁中dictionary?我只係搵到轉簡體
搵倒呀, 係咪到時擺返入去就得?
係,抄個 file 就得。
Good thx
http://eb.lv/
有個香港旗嗰個
唔該晒你
有冇巴打可以指點迷津,諗佐好耐升唔升級好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞