[選擇困難症]買唔買Kindle好(7)暨交流區

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
喺香港係咪可以買到台灣Kobo嘅電子書?
係,地址轉做台灣
其實睇pdf效果講, eink reader同 ipad係咪一樣?定係用eink reader睇pdf會冇咁傷眼?
上 YouTube 望下個效果先再決定吧。
細MON機睇PDF係十分戇鳩
試下實物先,誠品有

用eink睇書係無咁傷眼,尤其是長時間睇書,不過,pdf最好用10寸或13寸,但係咁大屏唔方便帶出街,8寸睇32開直排書切左邊都可以,32開橫排書用6寸橫屏睇,16開書或學術論文真係要大屏睇好D
輕小說電子書資源其實好少,只計正版嘅話。
平台資源:readmoo >Kobo >>>>>kindle

如果想睇晒全部正版輕小說,用Android 電子紙用Bookwalker app 就最齊。

======

呢度順便想問下有冇人用過BOOX 或HyRead 隻電子紙?
eink唔使用mon貼
mooInk Pro 13 特價左都要5000大元,未包運費!
kobo Clara hd 千1蚊係唔係唔抵買
想買翻部睇 又好似冇特價
用開voyage睇輕小説
啱呀 依家日日臨訓前都會睇ㄧ個鐘書
好mentally refreshed
eink睇乜都唔傷眼㗎啦, 不過睇pdf體驗好麻麻...
想問下kindle中文書係咪好少
你有無喺kobo上面按連接電腦?
用左幾年iphone kindle app,終於入手oasis
好想即刻返屋企瘋狂睇書
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞