[選擇困難症]買唔買Kindle好(7)暨交流區

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
係,你要上佢個網買+運費
你最好上youtube睇下D測評先
睇漫畫至少要8寸以上
可能mooink plus啱啲,大少少
Kindle 繁中書量仲係好少,分類同其他介面亦無readmoo咁user-friendly
我見已經冇mooink賣,停產左
得plus個個
buyandship有台北集運,運費應該會平D
計埋$23xx 同kindle比都幾貴下
kindle係hktv買加vip95折現八百幾蚊
不過佢個平台睇落幾有心機經營
依家仲15 16緊
我諗平台優先無為意呢樣野,兩邊都係考慮買較平既model
後尾覺得readmoo平台比較岩自己d
點知mooink普通個個無得賣,要買$2xxx個個先15 16
唔該,不過其實圍埋都無平到
官網買+書套+運費 = $2361
香港買+書套 = $2496
官網買仲送2000台幣coupon
MooInk Plus 係8寸,kindle oasis 都只係7寸,要睇漫畫,愈大愈好,免得後悔
又可以帶出街既真係只有8寸適合,8寸墨水屏係呢個價錢,kobo forma都係差唔多
無辦法,墨水屏既屏幕就係好貴,10寸既去到4千左右,13寸6千

聽完你咁講,落手買左啦
見佢手機app同平台好user friendly
唔諗咁多了
最緊要睇得開心,又可以護眼係值得架!我姨甥女用手機追小說加深近視,而家都識得用kobo睇書,開心到不得了
要考慮埋會唔會睇d連載緊既漫畫
kindle有得自動push 唔駛次次自己download再過返落部機度

求救
部paperwhite冇電
之後顯示完大樹圖之後我差電都冇反應
顯示燈又唔着
唔知點搞
你充電充耐D,有電應該行得返
有電後長按開關20秒
Thanks
我Try try
forma平面mon個design好似靚好多
mooink plus都係平面mon,不過手感真係唔同
我本身有部plus,最近都買多咗部kobo libra出街用
如果只會買一部又想大mon,forma真係唔錯
mooink plus都係? 之前睇youtube review, 可能記錯
我諗緊libra定mooink plus好, 9成睇中文書, 巴打有冇意見
libra 唔係平面mon,唔知你會唔會好介意呢

中文書真係睇咩類別,兩個market上架時間係有分別。我睇人文學科、歷史類書最多,有時見出版社宣傳,即刻去kobo就見到;readmoo反而要等,但分類同版面係readmoo較好睇好用

如果你好介意直排橫排,mooink系統有得一鍵轉橫排直排,但kobo就係出版社提供。mooink plus打橫部機睇直排係幾爽,如果鍾意直排可能呢點都係重要

另外mooink plus偏大部,我覺得自己手都算大,但單手唔係幾好拎,食飯睇書唔方便;libra就完全無呢個問題,加埋原廠套手感都仍然唔錯,但識自己企好啱用

兩日就送到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞