[選擇困難症]買唔買Kindle好(7)暨交流區

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
強大!
咁勁
有個app 叫push to Kindle
好好用
暫時搞左個 inoreader + reabble 方案
可以daily rss feed send to kindle
試用中

http://www.yunjialeguanwang.com/archives/1287.html
用左三日使用體驗好正
Readmoo app做得幾唔錯

睇漫畫基本上可以放棄
係moevol down左一本黎睇
翻頁等幾秒 每次仲要睇到「正在載入 」
不過買佢地readmoo入面既漫畫就正常load得快
kindle用的漫畫檔是mobi,唔係咁大路,你可能需要轉一個適合mooink睇既漫畫檔
我係download epub既漫畫睇
mooink唔支援mobi
咁轉做pdf試下
呢個方法似乎簡單多了
試多幾款?

我自製既有時都會有 d 奇怪情況,
會睇落好似成部機無反應咁,但跳落下一頁又回復正常。

不過我既版本係 cbz 唔係 mobi。
試左2天
都係要手動
唔識得每天自動8點 push
「好讀」網d中文書好舊
有無咩網有多d免費既中文書睇?
thx
我想問呢個係咪kpw4?2018,2019都係第4代?
7百幾蚊會唔會伏?
你見佢係平面就無錯
我覺得睇中文書kobo 唔錯,又有pocket 同圖書館既功能,公司又唔會執
Readmoo 香港直頭冇見過我只係鍾意佢買書個平台

所以我而家起readmoo 睇有咩熱門書,再去kobo 買
kindle係美國品牌,kobo係日本品牌,Readmoo係台灣品牌,呢個係台灣人自己出既電子書,技術上有同sony合作
kobo 係rakuten, kindle 係amazon
兩間公司都超大
多個非國產品牌比我地揀其實係好事
部ppw manga ver用左3年幾開始usb接觸不良唔多叉到電
諗緊索性升級執部有實體制既ereader
暫時睇中kobo forma
而家邊度有實機摸下同邊度買抵屌
咁睇中文書呢部好d 定kobo?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞