[選擇困難症]買唔買Kindle好(7)暨交流區

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
轉mobi個頁? 同埋你地係用old定new?我個部係new paperwhite
我之前都試過有啲書轉極都有問題
排版問題(移位),揭頁相反方向(改晒code都唔得)
最後試吓轉其他格式(我轉咗epub)再轉awz3
唔知點解就得咗
岩岩買左部新KINDLE 黎睇書,我想問有無咩網可以DOWN 書睇比較方便架??? THANKS~
中文就google 好讀
英文就咁search 書名+prc 就搵到
thanks!~~~
一直以為mobi最好,岩岩試原來awz3 d 格式排板係最好
有無人知
我有個mobi file
用電郵send 去我kindle address
點解我係kindle 搵唔到個mobi file
你set咗個email落approve list未?
Approve左
kindle一票,無咁傷眼,同埋上唔到網會專心睇書
kobo forma開背光會有flicker 喎 我果時見到都無買
最後都係買返kindle oasis

https://youtu.be/pIIjfxT0O24
Kindle 同ipad 沒有可以比較d 地方。建議心大心細的人買ipad,知道自己有閱讀ebook 需求的人買kindle
MOBI is a reflowable file format. We don't allow fixed layout MOBI files. Also, MOBI (.prc) files created with the legacy program MobiPocket Creator are no longer supported.

你可以試下send其他file format睇下收唔收到

https://kdp.amazon.com/en_US/help/topic/G200634390
我個file 係用ePub 上網用converter 轉成mobi
係唔係咁樣 所以唔allow ?
有可能
所以建議你試下搵其他format既書send過去

有嘢想請教大家
用開美國amazon買書
點知今日想買時突然買唔到
佢彈左出上面段字出黎
但我update左個country/region都唔得
想問應該要點做?
我用amazon us都係咁,而家咩書都買唔到
最後搵左amazon cs搞掂左
我就咁update country/region 就得,btw US Amazon 有5usd credit
有無巴絲喺kobo 買書
啲優惠碼如果唔係台灣地區地址用唔到點搞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞