[選擇困難症]買唔買Kindle好(7)暨交流區

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
等paperwhite 到手
希望快啲到...第一部電子書閱讀器
唔知最後會唔會都係用返tablet/電話睇書

有無人用過Scribd
好似幾抵
又多書過kindle unlimited
而家有30日free trial
試用中
用緊kobo既巴打有冇人裝完calibre再裝kobo touch extended 入完書都冇轉左kobo epub?
Boox本來唔錯, 但唔知係我部nova有問題定點, 100%-50%正常扣電(待機12個鐘大概-3%), 但一穿50%就唔夠12個鐘冇晒.....
但boox可以直接開漫畫人睇係爽好多
買左都係無睇漫畫
但全平台真係好正,邊度抵買邊度
而且反應快過mooink自家eink好多
有過之而無不及
新手一問

前兩日入手左 pw4, 入左書之後發現有卡索引問題,已經由 Calibre 轉 Mobi & send 去 Kindle email sync 去部機度,仲係唔得,有無咩方法?

另外 usb 插電腦係 folder 都搵唔到 system 去 del 個 searchindex, 已經較左 show 隱藏 folder

唔該哂
試下轉第個kindle email名試?

線要用佢跟機個條 其他未必得
係用跟機果條線

問個低能問題,有無方法可以係 edit 本書既層面解決? 因為上網睇都唔知咩野令到有 "索引" 問題
轉azw3得唔得?
啱啱試左,唔得
kindle同tablet/電話差好遠, kindle舒服好多
好彩果陣美亞特價又有免運有買到, 宜家冇左免運貴好多
番唔到轉頭 濟睇字嘅話好正
可以再暗多幾度就更好
不過睇唔到pdf 好慢好lag
未得閒搞
但係上網睇應該係android完美運行
六吋其實幾好
出街好方便
98蚊vip
無限睇
真係睇多咗書
啲支那漫畫輕鬆鬆唔差

跟機個條都唔得試下hold制十幾秒restart
未試過咁
我係cut邊+打橫睇
本書多數字既話ok既
終於搞到 show 隱藏 file 出黎,del 左 searchindex 入面 d 野,跟住差住電由佢擺係度?
我上網睇話成因係 "消化不良" , 咁通常係消化幾耐?
download咗啲三級漫畫好正
邊啲多color
可以介紹一下
可唔可以試下 show d 真人相 ...
之前試左free trial Scribd
睇左本好好睇嘅小說
只可惜佢冇得係kindle睇,用ipad睇好辛苦
所以我都有諗過好唔好買Boox
Android 唔同 platform 既書都睇到哂

不過Boox係大陸出,有少少唔放心
價錢又貴啲
未用過電子書閱讀器
所以諗住買部kindle 平平地玩下先
睇下慣唔慣先再諗
你要係個外掛裡面再裝個kepub output
唔洗,係佢個plugin死左,我換左個舊版就冇事
原來依家有彩色版, 睇旅遊書, 科普, 正好多 
你肯定你講嗰 d 唔係 PDF 先再算啦。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞