[選擇困難症]買唔買Kindle好(7)暨交流區

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
你要睇啲咩係彩色先得 如果裝地圖/彩色漫畫嘅話係幾有用嘅
但係未有實機賣街之前都係要買黑白eink 架啦
更係啦, 一個入台灣面(只能買), 一個入香港面(只能借)

唔知會唔會係佢個app問題
要睇下實機先
之前d demo彩色機反應勁慢
同埋你都識講係大陸出品
login 完又彈返出黎了

唯一見到collection既地方
試下先
轉左都唔掂reset部機都唔得
琴日one piece比騰訊收晒黎賣
而家vol個漫畫網都無埋one piece
https://www.youtube.com/watch?v=GRkAAc4x-JI
Boox部彩色eink有片了
可惜得100ppi 6" 又大陸牌子
如果有開放式既唔係大陸出就好了
Android reader 仲要非鄰国產真係買少見少
100 ppi ? 玩野嗎?

連 300ppi 6" 睇漫畫都勉強,
100ppi 一頁漫畫碌幾次黎睇先得。
100ppi買嚟數pixel
佢有寫明俾咩機用, 係咪你部機太舊
多謝巴打 認真覆 台灣無人理我 吊
我而家downgrade左firmware 試下
有無人知calibre點set睇漫畫先會正常?次次一開mobi格式漫畫就咁

或者mac os有無咩app睇mobi好
自製漫畫?係既話點解唔用 Kindle Comic Converter?
唔係啊 喺vol dl落黎 本本都咁
本身無郁過calibre viewer任何野
calibre應該唔係用來睇漫畫,佢只係對文字電子書的編輯同轉檔
你直接用kindle個app來睇就得
我用vol直接send落kindle係咩都唔洗整就睇到
依家諗緊買mooink定Kindle
基本上只睇漫畫同繁中書
mooink係咪無得好似kindle咁睇readmoo以外d嘢?
mooink平台買既書唔可以攞出來,可以放其他電子書入去
唔該,mooink係咪香港冇得賣
要特登係台灣買運過黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞