[選擇困難症]買唔買Kindle好(7)暨交流區

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
我諗嚟諗去都係覺得中文書嚟講Readmoo好過Kobo,但係唔知點解香港仲未有人引入mooInk
(超閱網唔計)
點解未引入,我估香港未有大公司太子女/仔鍾意readmoo掛
我唔係話唔接受Kobo,但係劉仲敬嘅書要等幾日先喺香港Kobo見到,冷門少少嘅輕小說就只係得台灣Kobo有呢下真係好無奈
mooInk起碼可以直接上網訂,Kobo得辰衝有之餘仲要自己去pickup
正喎 邊度執
玩過哂kindle dx ,paperwhite 3 4, voy , oasis 2 3
係oasis 1最正
機都未到手
用集運買左部oasis, 一開發覺mon既上方有好細既花痕

搵amzon cs講, 佢打返個9折比我, 見唔係好影響到睇書個範圍,唯有繼續用
巴打邊到買
超閱網,聽日拎
我用tolino vision 2 用咗兩年幾了

中文書主要睇好讀網

有諗過買hyread gaze 7.8吋貪佢有得借hyread 啲書
三聯書店與聯合出版集團網上書店──超閱網合作,提供網上購書服務。

香港人真係唔抵可憐
部機台灣出你唔叫超閱堅守一國兩制唔好賣台灣野賣返大陸野?

為屌而屌
可以去誠品買,可以係台灣日本搵代購,可以去Amazon,點解要去三中商?
你去到台灣?我部野衰左係amazon手上我仲去amazon買野,你比例子冇錯呀,唔實際囉

我都係岩岩先知佢係3中書店,對唔撚住
台灣代購要去親自去台灣?你去Amazon 係咪要自己去美國?
咪話左用代購唔實際
個部垃圾kindle兩年前買就係代購,玩左起碼3星期都未到我手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞