[選擇困難症]買唔買Kindle好(7)暨交流區

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
誠品有Kobo 賣
有現貨?去睇睇先
有咩
星期日完左啦
Kobo會唔會有特價? 我見之前好似得書展會特價平幾百, 宜家正價最平果部都1200, 有d貴
係誠品買左libreH2O
由paperwhite 轉過黎
等你review
因為睇中文書多,之前d書都係係Kobo 買落,所以就諗住由Kindle 轉去Kobo
原本諗住買forma,因為係平面mon 設計好似比較冇咁易積塵,但去誠品佢放晒3個size 既機出黎可以比較下
H2O 7吋個size 對比6吋唔係大好多,反而forma 就睇落大碼好多,考慮到拎出街睇既問題,結果都係買H2O
用落反應快過paperwhite4,其他唔係有好大分別,另一好處係support OverDrive 可以借公共圖書館既書睇。
唔知係咪我手比較大,上下頁個制唔算好就手,單手揸機按下一頁手指公要屈小小,一係就要用手指尾頂住個底先就到位
我冇用過oasis 所以唔知係咪同樣情況?
用開paperwhite ,覺得始終都會買oasis 或同級產品
想將部kindle送去廣州刷android
問過順豐個人件唔收
Google 睇最方便係去羅湖寄
如果係香港有冇辦法寄到 thanks
Root 黎做乜?
有得較架
幾年前入手kobo glo hd
而且都係開心使用中
https://udn.com/news/story/7266/4423540?utm_source=news&utm_medium=webpush

台灣書展正式取消
但希望Kobo到時都仲會有折啦
kobo 早兩日先全館 75 折,啲書買返嚟都未開始睇
75折太少喇
https://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20200318&s=6996647&a=60728285

傳大衆書局港13分店明起全結業 清盤遣散員工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞