[選擇困難症]買唔買Kindle好(7)暨交流區

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
昨日我的kindle遇到個問題,從chrome用send to kindle的文章開不出來,最後要恢復原廠設定才可以開出,後來才想到問題所在,就係我之前睇既書選用左簡轉繁直排字體,send to kindle既書係mobi7無得選字體,所以就開唔出來,只要把之前看的書改回kindle提供的字體就行了
我去誠品睇過實物 同意Forma 太多架 我都心大心細買唔買架H2O 本身有架Paperwhite
請問H2O 做緊幾錢?
搞到我又有D 心動想買多架Kobo🤦‍♀️
我個部paperwhite 漫畫版唔得
正體中文書我都係kobo/google book買
我用開calibre將kobo d epub轉做azw3
以前我放直排書入 佢轉完檔會自動變哂做橫排
最近佢好似改左做 直排入轉完檔就出返直排
有無方法令佢直排變返做橫排?
睇#1 裝converter
我都係岩岩先裝完
岩岩入手kobo
想問case係邊到買平啲?
唔該
不過都係裝返舊版calibre算
試過好似4.10.1或之前版本都唔會keep做直排書
應該好少人好似我咁唔中意睇直排
誠品成日冇貨.....,同埋套得黑色
我又唔撚想係超閱網買,呢間擺明係三中商黎
kobo ereader會唔會有特價, 想買libra h2o
尖沙咀有藍色同黑色套,星期五去睇仲有
想要灰色,不過唔知香港邊度有
警告,千祈唔好嘗試將kindle亮度較到0
點解?我果部好似長期係0
我夜晚冇燈情況下,第一次較到0
我以為著唔返個mon
大家多數去邊度買中文書睇
如果喜歡寫寫畫畫的應該不錯,聽說是書寫體驗最好的
不過,買之前還是在網上多看些用家評說
睇漫畫為主 繁中書為次既買邊部好
漫畫來説eink 效果不算非常理想。

如一定要eink, mon 大,用量大,效果一定好。
Kobo Forma 7吋定8吋
想入手pw 但邊度有優惠同抵買 見amazon都唔平
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞