[選擇困難症]買唔買Kindle好(7)暨交流區

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
大家最近睇緊咩書
慳口罩唔出得街 日日刨書都幾正
Kindle依家官網見到賣94.99
我喺price.com睇到$750 都有,價錢都差唔多,知唔知有冇伏
snowden本新書
呢排佢免費擺左簡中版pdf上網
自己轉返做繁中再cut邊~
有冇人知舊版kindle係咪會睇唔到新書?
我用2013年paperwhite ,買咗本今年出嘅書sync唔到
話not compatible with your device
你用calibre轉mobi old既格式試下
點樣拎到個file落calibre
本書amazon買
你唔直接問cs? 都係amazon
你在網頁amazon進入你的帳戶,在以下位置找到你買的書,點左邊的...,就會見到有download,點這個就可以download在電腦裡
是了,mobi格式有新(mobi7),有舊(KF8),新格式是不能用send to kindle功能,要用usb線放入kindle,或者用calibre的無線傳送功能,你download左本書後,試下用usb放入kindle睇唔睇到,睇到既話就唔使用calibre轉檔
掉默,mobi(KF8),有舊(mobi7)
說錯了,新係KF8),舊係mobi7
試咗,都係冇download選項
Btw thanks
咁你就試下喺手機或電腦裝個kindle app,喺裡面找出來
裝左新app登錄後你都要喺網頁帳戶裡devices會出現,再喺嗰本書旁邊...,點deliver去你新app裡面
本書冇得download,又唔支援電腦版kindle app
iPhone 冇得export
唯有用ipad睇
無理由架,ipad既kindle app就好似你既實體kindle一樣,應該可以搵到本書出來,用usb線就可以囉出來
問咗,官方答案係唔支援,建議退款
上嚟問吓有冇人有其他辦法姐
你去返裝左kindle apps個folder度
就會搵到個file 架喇
應該唔會,我有部2011年買嘅DX,雖然佢已經無咗系統更新,但都仲可以同步到。
哦, 咁如果問咗都係唔得,咁真係得退款一途....
已有kindle paperwhite 睇英文書
想買多部睇中文書
睇黎都係kobo 好過 readmoo ?
巴打有冇推介?
readmoo 中文書數量最多,但版權最嚴,只可以用佢個app/e-reader 睇

kobo就無呢個問題,而且轉台灣地區之後都ok多書
有無人有用readmoo,唔知佢有乜優點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞