[選擇困難症]買唔買Kindle好(7)暨交流區

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
有幾差唔多? kobo forma (8GB) 而家做TWD6390再送TWD600, 香港賣幾錢?!
買!!!
想買libra
發覺原來我睇嘅價係計埋原廠個保護套$6499
Libra特價做5399 計返都平幾百蚊港幣

佢購物金個用法有啲麻煩 呢個我自己就唔多希罕

但大前題係佢唔受香港信用卡買
其實講咩都冇用

而且睇佢售後對象只限台灣 壞咗要搵人帶過去
雖然唔知誠品買係點樣 我估相信都係搵返台灣方面佢再安排?

但三中商嘅超閱入面係話售後可以搵返台灣客服
註明話係呢個網買 佢再安排

當然實際係點真係唔知
同埋都唔好喺聯合旗下嘅網店買啦
仲買kindle?
史前科技

剛出左color eink reader

amazon吾肯出color eink
要去死貨
買8g唔洗2000, 好抵
請問買kobo 定boox 8寸好?
用緊kindle paperwhite 得6寸太細,睇幾行字又要翻頁
本身眼殘,字體都係用較大的
老實講買正版書嘅話Kobo 會好啲 好似都唔少書可以買

Boox 雖然行android 可以自己入書 但係得個垃圾京東store 香港人唔用嘅野
雖然個screen 幾靚 條邊框唔會凸出嚟

唔受外國信用卡+台灣人身份證號, 完全係內銷慨念
我fd經驗, 台灣買咗kobo, 返到香港部機有問題(回港先發現mon有條線), 跟住聯絡台灣, 最後可以喺香港超閲換機
而家eink的彩色仲係好低階,真係需要到彩色的大都係專業書同漫畫,都係要用到大屏,等到呢種技術成熟仲要好多年
點樣喺台灣/日本kobo買書?
一定要用vpn?
試過喺我的賬戶改帳單地址 但唔成功
咁佢幾好,香港代理係超閱,我都係佢度訂,套就
有冇清搵到方法可以用嚟睇紙言

太耐冇上水添
唔睇彩色書
Kindle 內置有個頹browser .
另外push to kindle 可以send d 網頁去kindle
https://medium.com/y-pointer/kindle-calibre-2d037903480d
kobo睇英文書點唔好法?

同埋有冇字典可以裝?
請問太古間誠品有冇kobo機可以試?
有,好似三部都有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞