[選擇困難症]買唔買Kindle好(7)暨交流區

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
等睇評測
平面mon又無咩所謂既

新書kobo會快d?

我同意kobo d分類好難睇 好難搵野

我直橫都得, 手細, 睇黎libra好似岩d

唔該巴打
佢送個20張coupon,每次要買400台幣先可以-100
仲要得兩個月使用期限,唔用曬佢又好似好浪費
我睇書比較慢
睇news 話Kobo 就出6吋新機
回你2000原來係咁,仲以為咁好俾番幾百你
歡迎入坑,白色機加灰色套真係好靚
係... 即係你要係限定時間內消費3000+ TWD先用得返
佢官網完全冇提到
有冇人知香港邊度有kindle paperwhite套賣?
hktv
但係咪傳下半年?
咁樣kobo 比較有誠意wo

kobo每張NT100劵,超過NT100就用得
Kindle個Mon
係咪唔用得火酒抹?
你哋用咩方法清潔個mon
係kobo amazon 博客來呢d買書有無得下載epub?
我用mooink 好似只可以睇佢個平台d書
kobo同kindle既書可以攞出來,破解之後轉成epub就可以放入mooink睇
博客來好似唔得
用了 kindle paperwhite 多年

而家睇中 kobo support pocket 功能可以掉啲長文去 pocket kobo 睇

咁做法啱嗎?
我有貼mon貼
我都係睇左呢篇
鍾意黑色機多d
個pocket功能有時可以存到網頁D字喺pocket裡面,容易睇,有D網頁唔得,都係要開個網頁出來,墨水屏D瀏覽器又好原始,體驗不佳
kindle都有在瀏覽器上send to kindle既功能,大多都可以存取,而且可以預瀏,肯定存取到先至send,我覺得呢個好過kobo既pocket
係喎
忘了 呢個功能添

如果想將 rss 新聞之類掉去 kindle
有咩好方法?
你可以參考下面網址,慢慢研究,我成功過把立場新聞每天自動send到kindle
https://bookfere.com/post/750.html
貼錯網址,應該係呢個
https://bookfere.com/post/19.html
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞