[Mac撚] 用家/買機集中討論(33) 又唔做research 又唔讀置頂 呀呀呀呀呀

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
Apple store

傳聞係10th Gen 嘅Desktop CPU
求指敎

想用來汁相,剪片(2K/4K) , MBP 15吋 16GB Ram夠唔夠做?定要加到32gb ram?
23號仲未出invitation, 月尾event應該凍過水
想請問 有冇人想買macbook pro 15”
琴日係Apple store買架 仲未拆膠
因為我仲用緊15年Pro 冇穿冇爛用得好地地
屋企人見我用左咁多年就買左部最新既Pro比我
但啲Spec我真係完全用唔著
拎出街又重仲重過而家我個部
香港又冇得換冇得退 成萬九蚊完全唔知點算
唔知呢到可唔可以咁賣野 想85折左右賣左佢
如果唔得既就負評我啦 唔好意思

如果係21999個部 可能會有人接手 呢部就難少少
ownership 做緊HK $ 16,738 加信用卡回贈及AC有平及一大堆禮物送........
咁耐都冇消息
今年係咪唔搞event嫁啦
你PM吓#153嗰位仁兄有冇興趣接
今日有大量2019 15” MBP refurbished
吹緊唔做event,淨係press release出16" MBP
有幾多壞機
可能今晚出 press release聽日pre order
其實都係睇返10.15.1幾時GM
如果真係有16寸
出左都買唔起
應該要3皮野?
頂配
見到14nm+++笑左
有無人更新左上catalina之後會間唔中hang機 trackpad keyboard全部無哂反應咁
跟住一陣又自己好返
我部macbook pro (early 2011)自己加過ram,換左ssd,係咪冇得拎返去apple換電
2029: 14nm+++++++++++++
呢到有幾多人係等緊macbook air更新
算把啦 粒u分分鐘上網都lag
雖然好鐘意佢個design
我等緊佢個kb換新
都就十月尾,仲未有event邀請函
有機會今年唔搞
重開機都更新唔到最新mac os
搵唔到個更新檔 點算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞