[Mac撚] 用家/買機集中討論(33) 又唔做research 又唔讀置頂 呀呀呀呀呀

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
有無人近排試過AC就完之前拎部Mac俾天才bar驗身?
https://forums.macrumors.com/threads/16-inch-macbook-pro-production-reportedly-underway-as-launch-timing-remains-uncertain.2210617/
16-Inch MacBook Pro Production Reportedly Underway as Launch Timing Remains Uncertain

又有生產線吹風話部16"撚野已經整緊喇喎 不過出貨日唔知

唔知佢係有心暗示定係玩嘢
macbook 用咁多年,係咪大多數人都唔加applecare?
https://9to5mac.com/2019/11/12/bloomberg-16-inch-macbook-pro-coming-as-soon-as-tomorrow-starting-at-2400/
Bloomberg 話16吋最快今晚出
會取代15 吋兼起錶價一樣都係2399美金
Mac Pro應該12月出
另外佢話13吋唔會有update
如果12吋有update就好了
句說話係講俾15”苦主聽,自我良好
我寫包單第時二手市場價格一定會反映邊部會多人想要
15"個價一定插水
2019iMac
本第買左8GB RAM
然後自己買左16GB owc ram *2
16GB 4GB 16GB 4GB 咁樣插
部iMac 開到機show到 40GB ram
但用可能半粒鐘內就會死機
唔插跟機8GB RAM 只用OWC 32GB RAM就無事
係唔係得我係咁
我買左mbp 2019 升左Catalina 成日風扇會係咁轉
無開咩都好熱 仲會長期睡眠之後死機
試過重啟SMC / nvram
我新買 可以點解決
downgrade去Mojave
我尋晚整完好好多 至少風扇唔會狅轉
冚mon唔使force restart
我老母部MBA2018同你一樣又係風扇全開兼CPU煎蛋
發現係一準備轉輸入法就出事
最後洗晒啲嘢重裝Catalina就冇事
巴打們建議重裝 定落番上一個os
https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-11-12/apple-to-update-macbook-pro-with-new-keyboard-after-complaints
bloomberg原文原來仲有提Mac Pro要拖到去十二月會同新MBP同步出
12月21日前出都重係Fall

所以比較難估係MBP有無需要拖到十二月先出
如果衣家即出到起碼仲cap到聖誕禮物水
但原文話The new laptop will cost about the same and is expected to go on sale this week
屌日日都話出16寸
成個債仔咁
聽日一定有 真係既 一定有信我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞