[Mac撚] 用家/買機集中討論(33) 又唔做research 又唔讀置頂 呀呀呀呀呀

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
可能又每日一product呢
有新macbook pro 點睇
Where ?
冇,柒咗
今晚得Airpods Pro 加 iOS13.2
有冇人知點解我部mbp 會咁

有時我用完部機就咁放喺度冇合埋 咁佢就自動sleep咗 咁我見到就幫佢閂返蓋
咁到我再要用嗰時就開蓋啦 點知開咗蓋佢唔識自動著返機 我撳咩都冇反應 包括power 制
但係撳cap lock 個燈識著 就係唔開機比我用
次撚次都要長撳power制十秒 再撳多野先開得返 好彩佢sleep 之前冇野做緊 唔係唔知會唔會冇哂save

利申 第一部macbook 之前完全冇接觸過 感覺apple啲機都唔係好過window 機好多姐 一樣會on99唔知壞咩咁
用緊vm時sleep?
如果窮撚想買翻新MacBook air
部機唔多唔少一定會出現問題
講清楚係邊部MacBook
係咪有touch ID / T2 chip?
Apple官方翻新機出問題機率同新機比較無咩分別 (我個人經驗同觀察)
你要盡平的話可以咁買
不過其實就黎Black Friday,到時外國可能會有筍deal
呢種風似係路
上次2018 15"出又係咁,幾間US大網狂掉2017貨
衣家好大風聲會聽日press release公布16"
加多少少上pro 用多幾年好過
有無ching 知門市幾時有新 airpods
我用緊翻新MBA2018
純講質素就一定冇問題
係睇下你會唔會嫌唔夠快/個mon冇pro咁靚
其實2018 MBA 文書用有冇LAG?
都唔係少少
利申真窮撚
如果收貨後14日內發現有問題
會唔會換到全新機
請問MacBook個Siri係咪只識較volume唔識較brightness?
明顯壞/花先可以,同埋99.99%都係換翻新機
呢一方面係郵寄買Mac既缺點,就算全新機你要BTO config都一定要郵寄,就唔可以好似walkin門市咁驗屍驗到滿意先走
我都跪左
我嗰個轉咗Preparing to ship
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞